20.07.2023.

10:18

Foto: EPA ilustracija

Hronika

Optužnica protiv Srbina (61)! Bacio bombu na bivšu devojku i njenog dečka

Srbin se sumnjiči da je 25. marta u Berlinu bacio "kašikaru" na svoju bivšu devojku, koja je našeg porekla, na njenog partnera iz Bosne i Hercegovine, ali i na njihovu prijateljicu.

Kako piše portal "Die stimme Berlins" Srbinu će se, pored pokušaja tri ubistva, suditi i za izazivanje opšte opasnosti, ali i zbog kršenja tamošnjeg Zakona o kontroli naoružanja.

Podsetimo, stravičan napad dogodio se kod zgrade u Berlinskom naselju Rajnikendorf.

- Osumnjičeni Srbin čekao je u zasedi ispred zgrade u kojoj je njegova bivša partnerka živela sa novim partnerom. Nakon što ih je video kako izlaze iz ulaza, osumnjičeni je izvukao bombu iz džepa i krenuo da im se približava. Baš u trenutku dok je okrivljeni izvlačio osigurač iz "kašikare", paru se pridružila još jedna žena. On je uprkos tome bez ustručavanja bacio bombu koja je eksplodirala, a dve žene i muškarac su pali kao pokošeni - pisali su mediji u Nemačkoj nakon napada.

Informer

Hapšenje/Ilustracija

Dok su povređeni ležali u lokvi krvi i zapomagali, do njih je došao pomahnitali Srbin, izvukao nož iz pojasa i krvnički počeo da ubada bivšu devojku i njenog partnera.

- Prvo je nožem izbo muškarca koji je već bio povređen i ležao na zemlji. Zatim se ustremio ka bivšoj devojci koja je pokušala da pobegne, ali ju je sustigao i krvnički krenuo da je bode nožem. Sin povređene žene, koji se slučajno zatekao na mestu incidenta, pritrčao je i oterao napadača - naveli su tada portali.

Nije podneo raskid

Iako nije poznat motiv napada istražitelji veruju da je najverovatnije u pitanju ljubomora jer je povređena Srpkinja prethodno bila u vezi sa napadačem, koji nije mogao da prihvati da ona ima novog partnera. Inače, informacije o identitetu napadača kao i žrtvi nisu saopštene što je u Nemačkoj uobičajena praksa. 

Ubrzo su na mesto jezivog napada stigle brojne policijske patrole, ekipe Hitne pomoći, stručnjaci za eksploziv, ali i specijalci u punoj opremi.

Informer

Nemačka policija/Ulustracija

- Hitna pomoć je u bolnicu odmah prevezle dve žene i muškarca sa teškim telesnim povredama. U međuvremenu blokirane su okolne ulice, a jedan deo inspektora je razgovarao sa svedocima napada, dok je drugi deo pregledavao snimke sigurnosnih kamera sa oklonih kuća. Oni su uspeli da brzo rekonstruišu kretanje napdača i da ga otkriju kako sedi iza zida bašte obližnjeg kafića - preneli su mediji u Nemačkoj.

Ubrzo je lokal opkoljen, a zatim su specijalci uleteli u baštu i uhapsili osumnjičenog.