17.06.2024.

15:45

Foto: printscreen

Hronika

Suđenje Belivuku i Miljkoviću krenulo od početka: Razrešeni svi advokati optuženih

Na početku suđenja sudija je razrešila sve advokate optuženih, koji su im dodeljeni po službenoj dužnosti, a razlog je taj što svi oni imaju izabrane branioce. 

Nakon toga na zahtev optuženih suđenje je počelo čitanjem optužnice. 

Tužilac je počeo sa čitanjem prve optužnice, kao i nadimaka sa kriptovane aplikacije skaj koju su okrivljeni, ali i njihove žrtve koristili.

Informer

 

Neki od nadimaka su: Veljko Belivuk koristio je nadimke Soprano i Sop, Marko Miljković - Kratos, Leon, Miloš Budimir - Ares, Marko Budimir - Kantona, Bojan Hrvatin - Leo Luca, Anakin, Srđan Lalić - Bari Majls, Nemanja Đurić - Tajson, Nebojša Janković - Hel, Vlade Draganić - Brale, Dejan Tešić - Fleš.

Njihove žrtve bile su: Aleksandar Gligorijević - Ronin, Goran Veličković Goksi - Žuti, Lazar Vukićević - Drug 2L, Zdravko Radojević - Kaniđa i Milan Ljepoja - Zvonce.

Za svako od ubistava navodi se da su okrivljeni imali pripremljenu mašinu za mlevenje mesa, najlone i sredstva za čišćenje, kao i da su žrtve prethodno mučili.

Inače, prva optužnica je napisana na 322 strane, i njom je ova kriminalna gupa optužena za pet ubistava, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje.

Reč je o brutalnim ubistvima izvršenim u vikendici u Ritopeku gde su mučeni i likvidirani Aleksandar Gligorijević Puki, Goran Veličković Goksi, Milan Ljepoja, Lazar Vukičević i Zdravko Radojević.

Informer

Dok je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo drugu optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još deset pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.