• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2024

09:01

Suđenje Belivuku i Miljkoviću počinje ispočetka: Terete se za 7 ubistva, trgovinu drogom, otmice, silovanje, nezakonito držanje i nošenje oružje...

Masha Bandjur, Miloš Rafailović

Vesti

Suđenje Belivuku i Miljkoviću počinje ispočetka: Terete se za 7 ubistva, trgovinu drogom, otmice, silovanje, nezakonito držanje i nošenje oružje...

Podeli vest

Kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, danas u 14.30 sati suđenje kreće ispočetka.

Kako je Informer ranije pisao, njima suđenje kreće ispočetka jer je Visoki savet sudstva doneo odluku da sudija Vinka Berahi Nikićević, koja je bila predsednica veća u postupku protiv organizovane kriminalne grupe, ode u starosnu penziju!

Vinki Berahi Nikćević, koja je bila predsednica sudskog veća u postupku protiv kriminalne grupe Belivuk - Miljković, sudijska funkcija prestala je da važi krajem aprila, a novi termini za nastavak suđenja ozloglašenoj kriminalnoj grupi su početkom ove nedelje.

Poslednje ročište kojim je predsedavala sudija Vonka Beraha Nikićević održano je 28. marta, a od danas suđenjem predsedava sudija Zorica Avramović.

Foto: MAŠA

 

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom kriminalnom klanu nastavlja se danas u u 14.30 sati U Specijalnom sudu u Beogradu nakon pauze od skoro tri meseca. 

Suđenja su zakazana i za 18. i 20. jun.  

Podsetimo, suđenje Belivuku zajedno sa drugim pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe, traje već dve godine, a do sada je ispitano više svedoka koji su govorili o predmetima optužnice, kao i tri svedoka-saradnika.

Foto: MUP/printscreen/Marko Đoković/Miloš Rafailović

 

Prethodna suđenja je obeležilo čitanje Skaj prepiski i preslušavanje audio materijala, a u vezi sa ubistvima koja se klanu stavljaju na teret. 

Pre nego što je otišla u penziju, sudija Beraha Nikićević donela je odluku da iz pritvora pusti okrivljene pripadnike Belivukovog klana, Nemanju Lakićevića, kojem je pritvor zamenjen kućnim pritvorom, i Aleksu Stošića, koji je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Međutim, po žalbi tužilaštva Apelacioni sud pomenutu odluku ukinuo i vratio na ponovno odlučivanje, te je odlučeno da se obojica vrate u pritvor.

Na tu odluku žalili njihovi branioci, pa je Apelacioni sud odluku Višeg suda preinačio i odredio da se okrivljeni odmah puste iz pritvora, odnosno Lakućević u kućni pritvor.

Podsetimo, kako je Informer ranije objavio, a prema nezvaničnim informacijama Zvicer je ajavio da će se osvetiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog hapšenja Belivuka i Miljkovića.

Naime, podgorička "Borba" objavila je nove transkripte prisluškivanih razgovora šefa kavačkog klana Radoja Zvicera sa saradnikom iz policije Ljubom Milovićem i advokatom iz Beograda.

U razgovorima vođenim neposredno nakon hapšenja mafijaških vođa 4. februara 2021. godine Zvicer kaže da nema dokaza protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, već da su oni "spakovani" samo zato što se Vučić uplašio za sebe i svoju porodicu.

Foto: informer/printskrin

 

"Uradili posao preko medija i pakovanje, prepao se Vučić" šalje Zvicer istog dana kada je u Beogradu uhapšena kriminalna grupa Veljka Belivuka, 4. februara 2021. godine.

U narednim danima  objavljene su brojne fotografije kojima se dokumentuju monstruozne zločine te kriminalne grupe - više pripadnika te organizacije poziralo je sa leševima svojih, kako ih zovu, neprijatelja i slike slalo vođi Zviceru...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija