27.10.2024.

13:37

Foto: Dan printscreen/printscreen

Hronika

Pogledajte kako Vojska pretražuje teren u Bijelom Polju: Meštani u strahu od dvostrukog ubice i osuđivanog silovatelja

Kako je Informer, a prema navodima lokalnih medija u Crnoj Gori izveštavao, potraga za Alijom Balijagićem (65) koji je počinio dvostruko ubistvo u selu Sokolac u Bijelom Polju i dalje je u toku.

U potragu su uključene sve raspoložive policijske jedinice severa, od sinoć raspoređena na razuđenom terenu. Svi prilazi sela su blokirani. Područje su nadletali dronovi, helikopteri MUP-a, a uključena je i Vojska.  U potragu je uključena i Srbija, jer ima navoda da je viđen u pograničnom mestu.

Informer

 

Alija Balijagić je počinio dvostruko ubistvo u Sokolcu i višestruki je povratnik u izvršenju krivičnih dela. Pre nekoliko meseci je izašao iz zatvora. To je ono što se zna o njemu, ali se još uvek ne zna gde se skriva nakon sinoćnjeg zločina. Zato su meštani Sokolca i okolnih sela od juče u velikom strahu.

Strah je bio prisutan i prethodnih deset dana. Toliko je prošlo otkako se Balijagić, predstavljajući se kao lovac koji traga za svojim izgubljenim psom, pojavio u selu. Gostio se kod meštana koji su nakon nekoliko dana postali sumnjičavi i prijavili ga policiji.

Informer

 

Prema navodima lokalnih medija Madžgalji, brat i sestra, nisu dočekali intervenciju policije i hapšenje osuđivanog prestupnika.

- Zvao je policiju Milija Zejak pre dva dana i niko mu nije reagovao na to. Eto, tužno. U Sokolac ne moraš da zaključavaš vrata, ko će te dirati. Eto, tako je to - kazao je meštanin tog sela.

Informer

 

Drugi meštanin kaže da su tri puta zvali policiju otkad se on pojavio, pre deset dana.

Načelnik Generalštaba brigadni general Zoran Lazarević tokom posete selu Sokolac u Bijelom Polju kazao je da su pripadnici Vojske i policije uključili sve kapacitete i tehnike kojima raspolažu kako bi locirali osumnjičenog za dvostruko ubistvo u tom mestu.

Lazarević je saopštio i da će večeras u svim kućama na tom području noćiti vojnici kako bi zaštitili uplašene građane.

- Vojska je od juče na terenu, danas u nešto većem broju, u meri koliko su to iz štaba procenili da u ovom trenutku može dati rezultat, kakav takav. Vidite da je teren toliko veliki da je u pitanju pojedinac čije je ponašanje i kretanje teško pretpostaviti. Mogli ste se uveriti da su i Vojska i policija uključili sve raspoložive kapacitete, različite tehnike sa kojim se raspolaže i za koje se procenilo da na ovoliko velikom području on je mogao krenuti u svakom pravcu. Koristiće se oprema za dnevno posmatranje, koristiće se oprema za noćno posmatranje. U pitanju je pojedinac i velika teritorija. Pojedinac čije postupanje nije lako pretpostavivi, koji je vičan da poznaje teren. Svaki građanin sad ima važnu ulogu, da sve, bilo kakav znak, bez obzira je li tačan ili ne, javi, da nam pomogne da što prije nađemo tu osobu i zaštitimo građanje - dodao je on.

Pogledajte izjavu načelnika u videu: