28.10.2024.

07:30

Foto: profimedia

Hronika

Devojčica (13) iz Tutina ubila rođenu sestru (7) zbog igrica? Novi detalji zločina u Lajpcigu

Prijatelji ove porodice kažu da je pomahnitala devojčica često igrala video-igrice, koje su joj, kako tvrde, pomračile um.

Nemački mediji pišu da su sestre u vreme zločina bile same u stanu, pošto im je otac sa trećom, najstarijom ćerkom, bio kod prijatelja na večeri, a majka im je bila u selu kod Tutina, odakle je rodom.

"Sve se dogodilo u petak uveče, oko 19.15 sati, kada je devojčica ubila mlađu sestru sa više uboda nožem, a onda sama pozvala Hitnu pomoć i policiju. Kada su spasioci stigli u stan, u prizemlju stambene zgrade u Ulici Kulkvicer Štrase u Lajpcigu, zatekli su teško povređenu sedmogodišnju devojčicu, koja je brzo prebačena u bolnicu, gde je preminula. Tokom uviđaja u stanu je pronađen nož kojim je počinjen zločin, a devojčica je upućena u psihijatrijsku ustanovu, pošto je mlađa od 14 godina i nije krivično odgovorna. Eventualno, Porodični sud može da je uputi u dom", preneli su mediji.

Informer

Komšije ove porodice nisu imale nijednu ružnu reč za njih. Kažu da je reč o tihoj i druželjubivoj porodici.

- Nikada nisu napravili nikakav incident, niti se čula svađa iz njihovog stana. Često smo viđali majku kako kuva pored prozora stana - rekle su komšije za tamošnje medije.

Vesti o jezivog porodičnoj tragediji izazvale su šok i nevericu i među poznanicima ove porodice u Tutinu i okolini.

- To je poštena, uzorna porodica. Odavno su se preselili u Nemačku, a majka je u vreme zločina bila u Srbiji pošto je tamo prekoračila dozvoljen broj dana boravka u toj zemlji - kaže prijatelj ove porodice. 

On dodaje i da devojčica koja je ubila sestru nikada nije bila nasilna, niti ju je iko smatrao za problematičnu.

Informer

- Svi pričaju da je stalno igrala video-igrice, kao i mnogi tinejdžeri. Sigurno joj je to pomračilo um, nema šta drugo - uveren je naš sagovornik.

"Upropašćena omladina"

Još jedan poznanik ove porodice slaže se da su video-igrice pomutile razum devojčici-ubici.

- Roditelji te dece ne mogu da dođu sebi od šoka, nisu mogli ni da naslute tako nešto... Ta devojčica se ni po čemu nije izdvajala, bila je kao i sve druge tinejdžerke. Raspitivali smo se kod naših ljudi u Lajpcigu, i oni su uvereni da su nasilne video-igrice i kojekakvi izazovi na društvenim mrežama sludeli devojčicu, to zlo nam je upropastilo omladinu - priča ovaj žitelj Tutina.