Autor: Informer.rs

06.09.2024.

08:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Ovaj trik skida masne fleke odmah! Tako je prosto, potreban je samo jedan sastojak (VIDEO)

Fleke od ulja ili masnoće na odeći gotovo je nemoguće ukloniti, čak ni uz pomoć specijalizovanih sredstava koja možete kupiti, ali TikTok je poludeo za jednostavnim trikom koji uspešno rešava ovaj problem.

Masne fleke možete zaraditi gotovo bilo gde - dok jedete malo masniju hranu u restoranu, pržite ručak ili večeru, ili čak dok nanosite kremu za sunčanje. Koliko je lako napraviti takve mrlje, toliko ih je teško ukloniti!

Standardno pranje veša ne pomaže kada su masne fleke u pitanju, a ako je odeća koju ste isflekali u boji, upotreba izbeljivača može biti veoma rizična.

Međutim, nedavno se na TikToku pojavio fantastičan trik koji će vam pomoći da uklonite fleke od masnoće, čak i ako je odeća već oprana i prethodno neuspešno tretirana protiv mrlja.

Guru za trikove u domaćinstvu, Lora de Bara, podelila je na svom profilu savet za uklanjanje masnih fleka, objašnjavajući da vam je potreban samo deterdžent za pranje sudova! Sve što treba da uradite jeste da nanesete deterdžent direktno na uflekano područje, a zatim operete odeću na uobičajen način.

- Ovaj trik funkcioniše čak i ako ste već oprali odeću. Sve što treba da uradite jeste da utrljate deterdžent za pranje sudova u mrlju, a zatim operete odeću kao i obično - naglašava Lora.