• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.01.2024

21:20

Votka pere, a džins skida fleke! Neobične, ali korisne stvari koje će vam pomoći u svakodnevici

Shutterstock

Dom i porodica

Votka pere, a džins skida fleke! Neobične, ali korisne stvari koje će vam pomoći u svakodnevici

Podeli vest

I turpija za nokte, lak za kosu i nokte, osim za ulepšavanje, mogu vam poslužiti i u druge svrhe.

Genijalni saveti za brzo uklanjanje fleka, popravku rajsferšlusa ili brushaltera, čišćenja antilopa ili kože nikad nisu suvišni. Ovo je samo deo iz bogate riznice malih kućnih čarolija koje će vam sigurno zatrebati.

* Preznojavanje i leti i zimi može da bude vrlo neprijatno. Latimo se dezodoransa, oteramo smrad, ali obično ostanu fleke na odeći. Bele tragove možete lako ukloniti džinsom. Bukvalno, uzmite nogavicu svojih farmerki i prebrišite!

Foto: Shuterstock

Farmerke skidaju fleke od znoja

* Ako vam se na bluzi ili džemperu zadržao neugodan i jak miris, a nemate vremena za pranje, uzmite votku i isprskajte. Alkohol će eliminisati mirise.

* Dame često muku muče sa flekama na odeći koje ostaju od pudera pri skidanju. Ako vam se to ponovi, mesto namažite kremom za brijanje, pa ubacite u mašinu za pranje.

* Isto vam se može dogoditi i sa tragovima karmina. Pre pranja lakom za kosu poprskajte umrljano mesto. Nek odstoji nekoliko minuta dok tkanina ne upije lak.

* Pričvrstite dršku naočara lakom za nokte. Ukoliko vam se ram olabavio i na ivici je da pukne, a nemate pri ruci lepak, privremeno rešenje može da vam bude lak za nokte, kojim možete da učvrstite dršku.

Foto: Shutterstock

Lak za nokte može da posluži kao lepak

* Isto važi za dugme koje se olabavilo. Lakom sprečite da se odšije u potpunosti.

* Uklonite suve mrlje od kiše i blata sa prevrnute kože turpijom za nokte, a mrlje sa kožnih čizama i cipela možete da uklonite pomoću sirćeta i četkice za zube.

* Sredstvom za čišćenje stakla možete da izglancate svoje kožne cipele.

* Ukoliko vam se iscepao brus tačno na mestu na kom je žica, koja može da vas učini prilično nervoznim i da vam iritira kožu, zalepite flaster i tako zatvorite rupicu.

* Kad vam ne radi rajsferšlus, uzmite štapiće za uši i malo vazelina ili nekog drugog vrlo masnog preparata i po ivici povucite nekoliko puta.

Zamrzivač kao veš-mašina

Da li ste znali da zamrzivač može da vam posluži kao dezinfekciona komora ili eliminator neprijatnih mirisa sa odeće? Neobično, ali korisno. Svetski proizvođač džinsa čak savetuje da se farmerice ne peru, već da se jednostavno zalede na jedan dan. Zamrzavanje džinsa jednom mesečno dovoljno je da neutrališe sve neprijatne mirise koje materijal tokom nošenja upije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija