24.11.2020.

11:18

Foto:

Magazin

KOJE STVARI EVROPLJANI BOLJE PRAVE OD AMERIKANACA? Ovo je sedam zaključaka dobijenih kada se uporede dva kontinenta!

Američko stanovništvo je većinski okrenuto konzumiranju hleba i pekarskih proizvoda iz pakovanja sa produženim rokom trajanja. Takvi se proizvodi ne mogu uporediti sa sveže pečenim hlebom i pecivima iz Evrope. Otkrivamo kojih sedam stvari Eropljani bolje rade od Amerikanaca:

1. Hleb i peciva

Hrana i piće su jedna od prvih tema koje su se dotakli Redditovci kada su krenuli upoređivati kvalitet proizvoda i usluga između Evrope i (Severne) Amerike.

Informer

- Bageti iz bilo koje prodavnice i kroasani iz najgoreg kioska na železničkoj stanici su bili mnogo bolji nego išta što sam pojeo u Americi, čak i u poznatim pekarama - istaknuo je korisnik pod nadimkom AskMrScience.

2. Sir

- Gruyere, parmezan, feta, izbora je na pretek. Mi u Sjedinjenim Američkim Državama imamo žuti sirni neopisiv proizvod nazvan Amerikanac - istakao je korisnik eternalrefuge86.

Informer

3. Kafa

- Ne samo da kafa skuvana u Evropi ima bolji ukus, nego je napravljena, odnosno poslužena na boljoj temperaturi. Ozbiljno, sve kafe u SAD-u su prevruće za konzumaciju odmah nakon pripreme. Ispeći ćete jezik čak i na pićima sa dodatkom mleka poput kapućina - primetila je korisnica Lo-def.

4. Čokolada

Evropljani znaju da imaju bolju čokoladu od Amerikanaca, a u to se uvere i mnogi Amerikanci nakon što posete neke od država na evropskom kontinentu.

- Ne mogu da se vratim da jedem Hershey nakon što sam provela neko vreme u Škotskoj. Sledeći put kad ću doneti zalihe kući - istakla je Queen_Red.

Informer

5. Šoping

Amerikanci imaju ogromne šoping centre u kojima je moguće naći sve od igle do lokomotive, ali njihov sistem plaćanja zbuniće većinu Evropljana. Cenu koju vidiš na nalepnici na proizvodu u evropskoj prodavnici je iznos koji ćeš morati da platiš na kasi. U Americi se na taj iznos dodaje porez.

- Šoping je mnogo jednostavniji u Evropi, a naročito ako moraš da pripaziš na svoj budžet - komentarisao je korisnik Reddita po imenu ColdPuffin.

6. Noćni život

- U bilo kojem glavnom gradu Evrope ili čak u manjem gradu tokom vikenda noćni je život bolji nego u Americi - istakao je korisnik krakonHUN.

Informer

7. Oblačenje

Prema mišljenju korisnika ctn0726 na Redditu Evropljani imaju puno bolji stil odevanja od Amerikanaca.

- Ja sam Amerikanac, ali mnogo vremena provodim u Evropi. Oni se bolje oblače. Oni znaju pronaći odeću koja im dobro pristaje. Ništa nije preusko ili preširoko.