Autor: Informer.rs

28.11.2023.

14:30

Foto: Shuterstock

Magazin

Ovih 6 stvari kuvari nikad ne naručuju u restoranu! Evo i zašto

Jesti napolju može biti neverovatno zabavno iskustvo. Bilo da se s vremena na vreme radi o posebnoj prilici ili nečemu što rado radite, obično se na meniju nađe ponešto za svakoga.

Zbog marketinških tehnika i malo poznatih industrijskih tajni, ponekad se čini da biti gost u restoranu i birati šta ćete jesti nije nimalo lak zadatak, piše Eatthis.

Možete li zaista da verujete da će ono što naručite ispuniti vaša očekivanja?

Nekoliko kuvara je anketirano šta najradije naručuju u restoranu, a koja jela nikad ne bi naručili. 

Informer

Evo šta kuvari nikad ne bi naručili:

Nešto što nije specijalitet restorana

Prema Džejkobiju Ponderu, kuvaru iz Atlante, ako idete u restoran koji je poznat po nečem posebnom, kao što je biftek ili restoran sa morskim plodovima, obično ćete naručiti nešto u skladu sa onim što restoran tvrdi da je njihov specijalitet.

Informer

- Nikada ne bih naručio sirovu ili nedovoljno kuvanu hranu u restoranu za koji se ne zna da je nudi ili da je poznat po tome. Ako se odlučite na to, radite to sa oprezom, jer će mnogi restorani promovisati bilo koji stil usluge - objašnjava kuvar.

- Prva na mojoj listi stvari koje treba izbegavati je pržena hrana. Pohovana hrana poput pomfrita, piletine, ribe ili kolutića luka je generalno nezdravija od druge hrane i sadrži više kalorija. Ova hrana može biti masna i teška, zbog čega se nakon obroka osećate usporeno - kaže Nil.

Informer

- Izbegavam da naručujem bilo šta natopljeno sosovima od sira ili pavlake jer ta jela imaju tendenciju da imaju mnogo kalorija i masti - objašnjava Nil.

Hrana koju možete lako da napravite kod kuće

Iako je to samo njihovo mišljenje, neki kuvari veruju da ako ćete potrošiti novac na nešto u restoranu, trebalo bi da se uverite da je ta hrana dovoljno posebna da se ne može lako napraviti kod kuće.

- Konačno, nikada ne naručujem ništa što mogu da napravim kod kuće. Želim da izađem da jedem i uživam u nečem posebnom što ne mogu da dobijem kod kuće. Ako mogu nešto sam da napravim, smatram da to nije vredno novca u restoranu-  tvrdi Nil.