07.01.2024.

14:50

Foto: Shuterstock

Magazin

Svež hleb i posle tri nedelje! Ako ga držite na ovom mestu izgledaće kao da je tek izašao iz pećnice (VIDEO)

Ali, ako živite sami ili inače ne jedete mnogo hleba, a onaj koji ste kupili želite da vam ostane svež duže vreme, postoji rešenje.

Najveći broj ljudi hleb čuva u kesi ili ga obmota krpom. Korisnica TikTok-a Samar kaže da to nije najbolje mesto za čuvanje. Samar, koja ima više od 3,4 miliona pregleda na svojim video snimcima, koristi mikrotalasnu za čuvanje hleba.

- Ljudi me zovu čudnom kada vide da je moj hleb u mikrotalasnoj, ali gledajte, to ga održava svežim - kaže ona.

Informer

 

Kako da hleb ostane svež?

Hleb da bi ostao duže svež, po rečima Samare, treba čuvati na posebnom mestu.

- Meni traje duplo duže. Ovom hlebu je istekao rok pre nedelju dana, ali uopšte nema buđi - rekla je ona i dodala da joj je potrebno čak tri nedelje da pojede hleb, jer u stvari, pošto je ona drži ga u mikrotalasnoj, toliko traje.

Njeni brojni pratioci koji su gledali ovaj TikTok video tvrde da su probali ovaj njen „trik“ – i nazvali su je genijalnom.

- Stavila sam svoj hleb u mikrotalasnu, jer uopšte nemam kutiju za hleb, i zaista radi- napisao joj je jedan pratilac.

- Istina! Ostavila sam hleb u mikrotalasnoj pećnici u kamperu za odmor… prošle sezone. Nema buđi. Tako je mekan - dodala je jedna žena.

Razlog zašto hleb ostaje tako svež ako ga čuvamo u mikrotalasnoj niko nam nije objasnio još uvek, ali možemo pretpostaviti da je razlog to što vazduh ne prodire u mikrotalasn