17.03.2024.

12:10

Foto: Shutterstock

Magazin

Zgusnite jelo bez brašna! Ovako će biti i zdravije i ukusnije - evo u čemu je tajna

Ukoliko pitate domaćice starijeg kova, verovatno će vam reći da za zgušnjavanje jela, kao i pravljenje filova i soseva, nema bolje namirnice od brašna

Međutim, opšte je poznato da belo brašno baš i nije najzdravija stvar, pa ukoliko možete da je izbegnete, makar u ovim jelima, to ne bi bilo loše. 

Zapravo, postoji zdravija, a neki kažu i ukusnija opcija i to uz dve namirnice koje možete naći u svakom supermarketu, a u pitanju su senf u prahu i želatin.

Informer

brašno

Kada pravite filove za neke poslastice ili soseve, pred kraj spremanja dodajte malo želatina. Važno je da ne preterate, jer ukoliko stavite previše, pa dobićete žele. 

Senf u prahu se koristi samo za zgušnjavanje soseva i takođe se dodaje pred kraj spremanja. 

Da li vi imate neku caku za pripremu koja vam uvek uspeva?