05.04.2020.

16:12

Foto:

Magazin

SVAĐATE SE S PARTNEROM U IZOLACIJI? Pravilo od 5 minuta moglo bi da vam SPASI VEZU!

Se*solog Grejs Hazel podelila je zbog toga nekoliko saveta za one parove koji se prepoznaju u ovome i koji sad kuće prolaze kroz teška vremena.

Objasnila je kako komunikacija treba da se bazira na iskrenom izražavanju misli i osećanja, ali da treba osluškivati i partnerove potrebe, čak i ako nam ono što govori zvuči kao napad ili kritika.

AKO STE PUŠAČ, DA LI STE U RIZIČNOJ GRUPI? Evo U KOJOJ MERI cigarete utiču na zaražene koronavirusom!

KAD STE PRIMORANI DA BUDITE SAMI SVOJ FRIZER: Evo kako da ošišate ispucale krajeve!

Kad  osećaju da bliži svađa ili prepirka, napominje Hazel, parovi bi trebalo da isprobaju petominutnu komunikacijsku vežbu:

Informer

- Ako stvarno želite nešto da rešite, postavite tajmer da oboje imate oko pet minuta da izrazite ono što vas muči - objašnjava ona i dodaje da bi partnera za to vreme ne bi trebalo prekidati, čak ni 'kolutanjem očima' čemu je i sama, priznaje, sklona.

- Kad partner završi, osoba koja je slušala trebalo bi da kaže da je čuo/čula šta govori i pre nego što stvarno razmisli o njegovim/njenim rečima - kaže Hazel za Mirror. 

Nakon toga slušalac postaje onaj koji je do tada govorio, a tako možete da se smenjujete sve dok se oboje ne budete osećali da vas je ovaj drugi čuo i razumeo.

ZAŠTITITE SE OD VIRUSA Naučite kako da ne dodirujete lice non-stop, evo par saveta

- Pravilo od 'pet minuta' najvažnija je stvar koju sam naučila i počela da primenjujem u vezi - kaže se*solog.

Stručnjak za odnose Šenon Smit napominje da kad ste oboje po ceo dan kod kuće, nekad je teško postaviti granicu između posla i vremena za vas dvoje. Ona zato savetuje pauzu u kojoj zajedno radite nešto za šta vam nije potrebna tehnologija (čak i ako ćete kasnije pogledati film ili pričati s nekim preko video poziva).

Informer

Osim toga, savetuje, pokušajte da poboljšate 'prirodni' razgovor: ako npr. spremate večeru, iskoristite to vreme kao priliku za razgovor o tome koja su vam omiljena jela ili koji su najbolji restorani u kojima ste bili. Ili pročitajte oboje istu knjigu i razgovarajte o njoj, dodaje.

MALE TAJNE SVETSKIH LEPOTICA! Isprobajte domaću masku za lice po "receptu" Điđi Hadid!

- Ovo vreme iskoristite da isprobate neke nove stvari - kaže Smit, jer ovo sad može da bude i šansa da se shvati kako se onaj drugi oseća. 

- Međutim, treba znati da je ponekad i tišina u redu, i da možete i bez reči da uživate ​​u partnerovom društvu - podsetila je.