09.07.2020.

17:00

Foto:

Magazin

HRANA KAO AFRODIZIJAK! Top 10 namirnica koje razbuđuju strasti

Banane i bosiljak

Banane su bogate kalijem i vitaminima B za koje se kaže da su potrebni za proizvodnju polnih hormona. Vekovima ljudi govore da bosiljak stimuliše se*sualni nagon i poboljšava plodnost. Bosiljak podstiče cirkulaciju i na taj način ima stimulirajuće delovanje.

Informer

Krastavci i smokve

Veruje se kako miris krastavca povećava cirkulaciju i prokrvljenost ženskih organa i na taj način povećava libido kod žena. Smokve su još jedan plod koji potvrđuje afrodizijačke osobine na temelju svog izgleda.

Šargarepa i čili paprike 

Šargarepa ima oblik falusa koji je od antičkih vremena u mnogim kulturama bio znak plodnosti. Telesna reakcija uzimanja čilija je znojenje, povećan broj otkucaja srca i cirkulacija, slično onima tokom se*sa, pa se čili pokazao idealnim stimulansom koji dodatno povećava nagon i uzbuđenje.

Med

U drevnoj Perziji parovi su nakon venčanja na medenom mesecu pili med za uspešan brak. Med je bogat vitaminima B (potrebnim za proizvodnju testosterona), te mineralima, kao što je bor (pomaže u metabolizmu i iskorištavanju estrogena). Neka istraživanja pokazala su da med može povećati i nivo testosterona u krvi.

Informer

Lubenica

Istraživanja su pokazala da lubenica deluje slično vi*agri. Sadrži citrulin koji utiče na opuštanje krvnih žila, kao što je slučaj kod vi*agre, s tim da deluje na čitavo telo.

Badem

Badem je bio simbol plodnosti i afrodizijak kroz različite periode, a neki smatraju da samo miris badema može potaknuti se*sualnu želju kod žena. Badem jako dobro utječe na se*sualnu želju i u obliku ulja za mazanje ili kupki za kupanje.

Arginin

Arginin je aminokiselina prisutna u mesu, orasima, jajima, kokosovom mleku i siru. Možemo ga pronaći i u obliku dodataka ishrani. Deluje tako što povećava dotok krvi u g*nitalije. Arginin, u kombinaciji s drugim dodacima, poboljšava se*sualnu želju kod muškaraca, a još više kod žena.