28.08.2020.

12:08

Foto:

Magazin

GENIJALAN TRIK SA LUKOM! Poboljšaće i PROMENITI UKUS hrani ako posle seckanja URADITE OVO! OBAVEZNO PROBAJTE (FOTO)

Kuvar Džejmi Oliver nedavno je na Instagramu otkrio jednostavan, a efikasan trik koji će većini vaših specijaliteta dati bolji šmek! 

Naime, Britanac je objasnio kako da luk učinite blažim i rešite se njegove žestine, što će dalje jelima dati finu aromu, bez gorčine ili neprijatnih mirisa.

Informer

- Uvek isperem iseckan luk pre kuvanja. Tako će postati blaži, a vlaga od pranja dodaje mu posebnu slatkoću tokom kuvanja - napisao je Džejmi, a ovaj trik primenio je dok je pripremao pastu sa tunom.

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on Aug 12, 2020 at 10:41am PDT

Džejmi je otkrio da je ovaj trik naučio od italijanske koleginice None Rosane, i da zaista daje sjajne rezultate, a pritom je toliko prost!