Foto:
Magazin
BADEMI su zdravi, ali na OVAJ NAČIN su JOŠ HRANLJIVIJI i UKUSNIJI! Postupak NE KOŠTA ništa! /FOTO/
Ako bademe potopite u vodu, smanjićete količinu tanina i kiselina koje se nalaze u ljusci ovog orašastog ploda. Tako će telo još bolje "upiti" sve hranljive sastojke badema, vitamine i minerale i poboljšati probavu. Pored toga, bademi su ukusniji ako ih pre konzumiranja potopite da odstoje u vodi 24 sata.
Oko 250 grama badema stavite u posudu i prelijte ih toplom vodom. Posle 12 sati prospite vodu, dodajte novu, ali dodajte i dve kašičice soli i ostavite da odstoje još 12 sati. Na ovaj način lako se odvaja i kožica badema. Ovakve bademe možete koristiti nedelju dana, jer neće izgubiti svoju nutritivnu vrednost.
Informer
Bademi koji su bili u vodi 24 sata povoljno deluju na probavu, pomažu kod dijabetesa, srčanih problema i reumatoidnog artritisa. "Mokri badem" može biti i deo svake dijete, jer bogata količina vlakana koja se nalaze u bademima daje osećaj sitosti.