25.12.2021.

13:10

Foto:

Magazin

VEŽBE ZA SKIDANJE PODBRADKA! Da, to postoji - usporite starenje jednostavnom gimnastikom za lice

Vežba zagrevanja

Čak i jednostavne vežbe zahtevaju zagrevanje. Da biste zagrejali vrat, laganim pokretima kružite glavom u smeru kazaljke na satu. Posle nekoliko krugova obrnite stranu.
Sada ponovite vežbu, ali sa dodatnim istezanjem. Pokušajte da isturite bradu prvo napred, zatim isto to kada okrenete glavu nalevo, pa nadesno. Zadržite svaki položaj nekoliko sekundi.

Zviždanje ka tavanici

Ovo je vrlo efikasna vežba za podbradak. Sedite tako da su vam leđa uspravna, a ramena opuštena. Zabacite glavu pozadi i gledajte ka plafonu. Usta oblikujte tako kao da želite da zviždite. Treba da osetite da vam se podbradak zateže. Ostanite u tom položaju 20 sekundi. Ponovite 10 puta.

Poljubac ka nebu

Ova vežba je slična prethodnoj, samo se radi u stojećem stavu. Glavu zabacite pozadi, gledajte nagore. Usta napućite u poljubac što više, tako da osetite kontrakcije na podbratku i vratu. Ostanite tako 20 sekundi i ponovite 10 puta.

Informer

Podbradak

Lavlje zevanje

Otvorite usta, najviše što možete, pa isplazite jezik najviše što možete. Ova vežba zateže mišice vrata, brade i lica. Isplazite jezik 10 sekundi, pa opustite. Ponavljajte 10 puta.

Vežba istezanja vrata

Glavu podignite tako da gledate prema plafonu. Pritisnite jezikom svoja nepca. Držite ovaj položaj 10 sekundi, pa opustite. Ponovite 10 puta.

Lupkanje podbratka

Sedite ili stanite i gledajte pravo ispred sebe. Nadlanicom i gornjim delovima prstiju lagano lupkajte podbradak i radite to barem pola minuta. Ovo će podstaći cirkulaciju i pomoći da se masne naslage podbratka brže istope.