02.01.2022.

10:41

Foto: Shutterstock

Magazin

Doručak s bananama skida i do 10 kilograma! Dijeta uz koju se NE GLADUJE

Samu dijetu osmislila je zajedno sa mužem Hitošijem, koji je proučavao preventivnu prirodnu medicinu.

Osnovna postavka "pronalazača" ove dijete jeste da se za doručak jedu samo banane i pije obična voda sobne temperature bez obzira na kasnije obroke.

- Dijeta je izuzetno jednostavna i laka, a mnogi su potvrdili da su značajno gubili apetit sa njom kako je vreme prolazilo. Odgovor zašto ova dijeta tako dobro "radi" jeste u činjenici da banane pospešuju varenje i ubrzavaju metabolizam. Osim toga, banane imaju vrstu skroba sa nižim glikemijskim indeksom, dugo se vare, daju osećaj sitosti i delimično blokiraju apsorpciju ugljenih hidrata - objasnio je bračni par Hitoši.

Kako piše na sajtu "Dijeta", ova dijeta nije komplikovana, jeftina je, a u zavisnosti od vaše težine, može da pomogne da se izgube dva do desetak kilograma za tri do četiri nedelje.

Osobama koje žele da praktikuju ovu dijetu savetuje se i da večernji obrok bude pre 20 sati, da izbegavaju slatkiše posle večere, a u slučaju gladi dovoljno je pojesti neko voće.
Važno pravilo ove dijete jeste i da se na spavanje ide pre ponoći jer su brojne naučne studije pokazale povezanost između kasnog odlaska u kreveti gojaznosti.

Informer

Banana dijeta


Primer jelovnika


Doručak

Jedna ili više banana, (koliko je dovoljno da se zasitite)
čaša mlake vode na sobnoj temperatura

Ručak

Obrok po izboru

Popodnevna užina
voće u slučaju gladi

Večera

Obrok po izboru pre 20 sati (bez deserta)