Autor: Informer.rs

29.04.2022.

17:18

Foto: discoverglo

Magazin

NAMIRNICE KOJE BUDE BOLJE OD KAFE! Spremite doručak od jaja ili započnite dan mešavinom jabukovog sirćeta, meda i vode

Osim ovog crnog napitka, određene namirnice mogu da pomognu da se ujutru osećamo poletno, budnije, bistrijeg uma i energičnije. Pogledajte spisak namirnica kojima možete zameniti šoljicu kafe.

Ovsena kaša

Ova kaša zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu brzo budi i daje energiju. Ugljeni hidrati u ovoj kaši sporo sagorevaju, pa ćete biti siti, orni za rad i nećete osećati umor i pospanost.

Informer

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće

Mešavina ovog sirćeta, vode i meda je napitak za koji se od davnina smatra da povoljno deluje na celokupno zdravlje. Samo pazite da ne preterate s jabukovim sirćetom jer njegova kiselost može nadražiti grlo i probavni trakt.

Recept: Pomešajte dve kašičice jabukovog sirćeta i kašiku meda u dva decilitra vode (hladne ili vruće). Mešajte dok se med ne rastopi.

Informer

Čija

Čija semenke

Bogate su omega-3 masnim kiselinama, koje "hrane" mozak, otklanjaju umor i čine vas budnijima. Uz to, ove semenke mogu da upiju količinu vode koja je deset puta veća od njihove težine, što ubrzava probavu i pretvara hranu u energiju.

Čija semenke su koristili i stari asteci.

Zeleno lisnato povrće

Ovo povrće sadrži puno vitamina B, koji pomažu telu da hranu pretvori u energiju. Zeleno lisnato povrće jedan je od najboljih sastojaka za smuti, pa ga jedite za doručak.

Informer

Nana

Menta

Istraživanja su dokazala da nas miris mente čini budnijima i manje umornim. Zato će vas, umesto kafe, ujutro puno bolje razbuditi čaj od mente. Kada vas uhvati poslepodnevni umor, žvaćite žvaku s ukusom nane.

Jaja

S jajima za doručak ne možete da pogrešite, zato što žumance sadrži belančevine koje će vas snabdeti energijom za ceo dan. Kuvana, pečena, pržena ili poširana - svaki način pripreme jaja biće dobar za doručak.

BONUS VIDEO: