08.10.2022.

11:38

Foto:

Magazin

PET ZDRAVIH NAVIKA ŽIZEL BUNDŠEN! Ide na kurs SAMOODBRANE, a OVAKO izgleda njena ishrana!

Supermodel Žizel Bundšen sa 42 godine izgleda potpuno neverovatno, a tome doprinose određene navike i rutine, kojima brine o sebi.

Ipak, za razliku od pojedinih njenih koleginica, koje tvrde da je sve stvar genetike i sreće, Bundšen ne krije da se iza njenog izgleda krije ozbiljan rad.

Ona praktikuje biljnu ishranu ispunjenu svežim, organskim sastojcima, a takođe i redovno vežba.

1.VEŽBANJE

Vežbanje je važno za ovu lepoticu, a umesto standardne teretane, više uživa u borilačkim veštinama. Kako navodi "Celeb Health Magazine", Žizel praktikuje Kung Fu, pilates, ples, kao i vežbe sa otporom.

- Neki ljudi vežbaju da bi dobili sjajno telo. Ja vežbam za zdrav razum i jasnoću - istakla je manekenka u svojoj knjizi.

Informer

Žizel Bundšen

2. JOGA

Bundšen uživa u meditaciji dok izvodi Hata jogu

- Bilo da se radi o muzici ili mantri, disanju ili meditaciji, to je moćna i lepa duhovna praksa. Joga mi je vratila život. Tako je spokojno da mogu da budem u stanju meditacije, dok vežbam. Osim toga, nežna vežba mi najbolje funkcioniše, jer sve ostalo u svom životu radim sa intenzitetom - otkrila je manekenka u svojoj knjizi.

3. ISHRANA

Njena ishrana zasnovana na biljkama je upotpunjena zdravim jutarnjim sokom, toplim supama od povrća, salatama i voćnim tanjirima.

Bundšen je obožavateljka pijuckanja soka ujutro, što je obično kombinacija povrća i voća, kokosovog mleka, đumbira i kurkume. Topla voda sa ceđenim limunom je takođe jutarnja rutina, "da bi se balansirao nivo alkalija u telu i pokrenuo probavni sistem". Ručak je obično supa sa povrćem ili salata. Kada je užina u pitanju, Žizel se odlučuje za sezonsko, sveže voće, uključujući jagode, maline, kivi i borovnice.

Informer

Žizel Bundšen

4. VITAMINI

Da bi svom telu obezbedila odgovarajuće hranljive materije, Bundšen vodi računa da sa sobom nosi vitamine gde god da ide, posebno vitamin K2 i vitamin D3, prenosi Vogue.

- Verujem da prvo treba da negujemo naša tela hranom, a onda možete da dodate vitamin D ili cink, ili različite stvari koje su dobre za vas - ističe Žizel.

5. SAMOODBRANA

- Osećam se jačom, više samopouzdanja i osnaženom otkako sam počela da idem na kurs samoodbrane. Osećam da je to važna veština za sve, ali posebno za nas žene. Radujem se što ću nastaviti da se usavršavam - rekla je jednom prilikom manekenka, a prenosi eatthis.com.

BONUS VIDEO: