15.04.2023.

19:05

Foto: Shutterstock

Magazin

AKO ŽELITE DA SMRŠATE DO LETA! Personalni trener otkriva koje stvari nikako ne bi trebalo da radite!

S obzirom na to da je lepo vreme već počelo i može se smatrati pravim uvodom u predstojeće leto, pojedinci već razmišljaju kako da dovedu svoje telo u formu.

Iako bi trebalo voditi računa o ishrani i fizičkoj aktivnosti tokom cele godine, mnogi ipak to prepuštaju za određeni period koji je bliži letu.

Lični trener i nutricionista Dejvid Viner otkriva koje aktivnosti ne bi trebalo da praktikujete, ukoliko želite brže da izgubite kilograme.

1. Joga

- Joga je fantastičan oblik vežbanja i korisna je kao deo vašeg fitnes režima, međutim, ako želite da smršate, to nije vežba koja će vam pomoći da postignete svoj cilj - kaže Dejvid i dodaje:

- Naravno, svaka fizička vežba će pomoći u sagorevanju kalorija i sagorevanju masti, ali generalno joga je smirena, umirujuća vežba i neće sagoreti mnogo kalorija.

2. Kros Fit

Intenzivan oblik vežbanja je "eksplodirao" na fitnes sceni zahvaljujući mešavini vežbi snage i kondicije. On u suštini uključuje funkcionalne pokrete visokog intenziteta.

Iako Dejvid kaže da vam intenzivan oblik vežbanja može pomoći da dovedete u formu i poboljšate svoje zdravlje, ako ste potpuno novi u vežbanju i želite jednostavno da smršate, Kros Fit može biti malo preintenzivan.

Informer

trčanje

3. Džogiranje

- Džogiranje je fantastična vežba koja pomaže u sagorevanju kalorija, sagorevanju masti i održavanju kondicije. Međutim, morate da budete dovoljno napredni u trčanju da biste ga učinili korisnom vežbom za gubitak težine - kaže Dejvid i nastavlja:

- Novi ste u fitnesu? Odlučite se za hodanje umesto toga, što je mnogo manjeg intenziteta i pogodno za početnike. Cilj treba da vam bude da hodate što je više moguće tokom dana, kad god i gde god možete, da biste sagoreli maksimalne kalorije, povećali nivo energije, sagoreli masti i poboljšali svoj metabolizam.

Pojačajte svoj hod naizmeničnim tempom - na primer, naizmenično hodajte ujednačenim tempom, sa brzim ili na strmom nagibu.

4. Previše kardio vežbi generalno

Naravno, kardio vežbe kao što su biciklizam, plivanje i trčanje će sagoreti kalorije, ali Dejvid kaže da postoji mogućnost da ih radite previše, što će zapravo usporiti vaš napredak, prenosi TheSun.