16.04.2023.

13:30

Foto:

Magazin

PO CEO DAN VAM SE SPAVA? Ovo su namirnice koje pobeđuju prolećni umor!

U trenucima kada nivo energije počne drastično da vam opada, koncentracija slabi i počnete da osećate umor, bilo bi dobro da posegnete za nekom od namirnica koje mogu da reše vaš problem u veoma kratkom vremenskom periodu.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima brojne zdravstvene prednosti. Odličan je izvor vitamina i antioksidanata. Poboljšava raspoloženje i koncentraciju i smanjuje nivo stresa.

Informer

Zeleni čaj poboljšava raspoloženje i koncentraciju

Pšenična trava

Pšenična trava je odličan je izvor vitamina B kompleksa, gvožđa i magnezijuma, a može se naći u prahu. Istraživanja su pokazala da pšenična trava može da smanji rizik od anemije, poboljša cirkulaciju krvi i smanji rizik od hronične upale.

Banane

Banane su odličan izvor elektrolita, vlakana, omega 3 i 6 masnih kiselina. Poznato je da banane podižu nivo energije u vrlo kratkom vremenskom periodu, prenosi centar zdravlja.

Informer

Banane, ali i ostalo voće će vas 'vratiti među žive''

Voda

Dehidracija je jedan od vodećih uzroka hroničnog umora. U trenucima kada osetite da koncentracija i nivo energije počinju da vam opadaju, popijte čašu vode.

Jogurt

Poremećaji varenja mogu da izazovu probleme sa pamćenjem, kao i hronični umor. Probiotici iz jogurta stimulišu probavni sistem, popravljaju raspoloženje i podižu nivo energije.