Autor: Informer.rs

08.06.2023.

12:00

Foto: Shutterstock

Magazin

OVIH 5 NAMIRNICA POMAŽU U BORBI PROTIV CELULITA Otarasite se pomorandžine kore brzo i lako

Izgled naborane kože u obliku pomorandžine kore posebno je vidljiv kada se skinete u kupaći kostim. Celulit može biti izražen na nogama, ali i na stomaku i rukama.

U njegovom uklanjanju pomažu redovan trening, puno vode, masaža, zdrava ishrana. 

Nekoiliko namirnica je posebno efikasno kada želite da se otarasite celulita i zategnete kožu. Ako želite ravnu kožu uvrstite ih u redovnu ishranu. 

1. Pomorandža

Za uklanjanje  pomorandžine kore pomorandže su odlične. Prepune su vitamina C koji doprinosi  zdravlju kože, kao i određene materije koje poboljšavaju cirkulaciju krvi.

Informer

Pomorandža

2. Zeleni čaj

Ovaj čaj se preporučuje kada želite da izgubite kilograme, ali i celulit. Zeleni čaj ima, naime, sposobnost da ubrzava metabolizam, a celulit je upravo posledica spore razmene materija u organizmu. 

Informer

Zeleni čaj

3. Cimet

Jedan od najomiljernijih začina, cimet, povezujemo sa mirisnim kolačićima. Osim kao dodatak jelima cimet može da se doda u kafu ili čaj i da bude efikasan saveznik u borbi protiv celulita.  Poboljšava cirkulaciju i stimuliše eliminaciju toksina iz tijela.

4. Ananas

Pun vode i vlakana, ananas je voće koje stimuliše rad bubrega i creva. Brojni enzimi koje sadrži pomažu u izlučivanju toksina iz organizma i podstiču cirkulaciju.

Informer

Ananas

5. Celovite žitarice

Poznato je da nas ove žitarice, bilo kao kaša bilo kao integralni hleb ili pecivo, drže dugo sitim. Antioksidansi koje sadrži pomažu telu u izbacivanju toksina, pa su odlične za eliminaciju ružnih naslaga celulita. 

Informer