31.03.2024.

23:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Uz ovaj trik ćete imati duplo jače orgazme! Neočekivano otkriće koje morate da probate

Jutarnja šoljica kafe je za mnoge obavezna, ali nekima pomaže i da se jače razbude i dožive jutarnji orgazam. Naime, seks guru Nadija Bokodi (34), iz Australije, isprobala je novi trik - pomaže joj espreso, koji je potpuno razbuđuje i tvrdi da nakon toga lakše uživa u svojoj igrački.

- Popila sam dupli espreso pre nego što sam ove nedelje upalila vibrator na punu brzinu. Dopustite mi da objasnim...' – rekla je.

Dakle, savet je da ako popijete kafu neposredno pre upuštanja u seks ili masturbaciju, možete doživeti jači orgazam.

Orgazam na kafi

Trend orgazma sa kofeinom počeo je kada je korisnik @cupofalekk_official objavio video u kojem tvrdi da šoljica kafe povećava orgazam za 50 procenata.

Informer

Kofein izaziva širenje krvnih sudova

Ubrzo su se pridružili i mnogi drugi TikTokeri koji su se složili sa njim u svojim izjavama.

Iako se nauka ovim ne bavi, ipak je važno znati da je kofein vazodilatator, što zapravo znači da izaziva širenje krvnih sudova i time omogućava da više krvi teče kroz njih. Zato ljudi piju kafu – kada osete da im je potrebno razbuđivanje i više energije.

– Nije baš bilo vantelesno iskustvo, ali moj veliki orgazam je ipak delovao intenzivnije nego inače – zaključila je Nadija Bokodi.

Šta kažu stručnjaci

Međutim, ne postoji specifično istraživanje o tome da li kafa utiće na intimne organe. 

Naime, studija na pacovima iz 2018. otkrila je korelaciju između unosa kofeina i seksa, a ženke pacova koje su dobijale kofein doživljavale su više orgazama i bile su "raspoloženije" za seks, prenosi 24 sata.

Informer

Veza kafe i orgazma nije sasvim isključena, smatraju ginekolozi

Ginekolog iz Melburna dr Džozef Sgroi rekao je Nadiji Bokodi da ta ideja nije sasvim isključena, iako misli da bi korist od kofeina u seksu verovatno bila veoma mala.

- Zanimljivo je da je dejstvo kofeina na krvne sudove različito. Krvni sudovi u mozgu i plućima imaju tendenciju da se sužavaju, dok se oni u stomaku šire. Dodajte to efektu na mozak kao stimulans i mogli biste da osetite poboljšanje orgazma – objasnio je dr Sgroi.