13.07.2024.

18:00

Foto: printscreen instagram

Magazin

Doživljava linč jer je debeljuca! Niko ne može da veruje da ima dečka, evo kako je svima zapušila usta (VIDEO)

Megan Iksim iz Njujorka, koja se već neko vreme zabavlja sa svojim dečkom Todom, napala je njene kritičare koji joj u komentarima na društvenim mrežama pišu da im je "neprijatno što ona kao debeljuca ima svoju ljubavnu priču".

Na meti osuda zbog fizičkog izgleda

Megan je rekla da ljudi ne bi trebalo da osuđuju takve parove jer to samo pothranjuje ideju da su veze sa gojaznim ženama nešto "neprihvatljivo".

U razgovoru sa FEMAIL-om, ona je sugerisala da je ovakav stav duboko ukorenjen u seksizmu – jer veze „u kojima je muškarac krupniji partner ne podižu nikakvu prašinu“.

- Izraz "mešoviti parovi" postoji samo zato što je ljudima neprijatno zato što žene sa viškom kilograma imaju svoje ljubavne priče - objasnila je Megan.

Kako je objasnila ova mlada žena ovaj termin se primenjuje u odnosima gde je žena krupnija od muškarca, jer odnosi u kojima je muškarac krupniji partner ne podižu nikakvu prašinu. 

- Ovaj izraz se koristi da bi izgledalo kao da je gojazna žena u romantičnoj vezi nešto neprihvatljivo - rekla je Megan. 

Susretala se sa brojnim uvredama

Ovo nije prvi put da je zvezda društvenih medija hrabro progovorila o svom životu. Govoreći za HuffPost, Megan je objasnila da je prvi put imala negativno iskustvo kada je otvorila profile na aplikacijama za sastanke 2014. godine.

Tada se 24-godišnjakinja susrela sa naizgled brojnim uvredama ili fetišizacijom.

- Pošto je još uvek sasvim u redu otvoreno mrzeti gojazne ljude, zašto da mislim da bi se stranci odnosili prema meni s poštovanjem? Zašto bih očekivala da ću biti prihvaćena kada se debeljuce ne podražavaju ni na slikama koje ove platforme koriste za promociju svoje aplikacije? - objasnila je Megan. 

Prihvatila je sebe i svoje telo

Uprkos oštrim i uvredljivim komentarima, Megan je, srećom, naučila da prihvati svoje telo, ponosno opisujući sebe kao „debelu aktivistkinju“.

- Mislim da je važno da se podržavaju ljubavni odnosi nas buckastih žena. Važnoo je i da se ne zastupa štetna retorika koja je dehumanizujuća - objasnila je ona.

Megan Iksim je svojim stavovima postala uzor mnogima, jer se hrabro suočava sa svim neprijatnim komentarima i situacijama.