• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.04.2024

16:10

Važila je za najdeblju ženu na svetu, a onda je smršala 215 kilograma! Ova stvar je bila presudna (FOTO/VIDEO)

Shutterstock

Zdravlje

Važila je za najdeblju ženu na svetu, a onda je smršala 215 kilograma! Ova stvar je bila presudna (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Želja da svojoj ćerki pruži zdravu majku, bila je presudna na putu ove žene ka gubitku kilograma.

 

 

Zalin Vitvort je  nekada važila za najdeblju ženu na svetu, a kako bi regulisala svoju ishranu i život, učestvovala je u rijaliti seriji u kojoj su bili ljudi teški skoro 300 kilograma.

U ovom rijalitiju, učesnici pokazuju njihov put gubitka kilograma, kao i odnose koje imaju sa porodicom i prijateljima. 

Upravo tu je Zalin shvatila da joj je jedna od glavnih prepreka do cilja, zapravo njen muž Garet, koji je sabotirao njeno mršavljenje. 

Kako je on tada priznao, supruga mi je bila vrlo privlačna s tako velikim viškom kilograma, zbog čega nije želeo da ona smrša, a čak je smatrao da bi bilo dobro da se još ugoji.

Ipak, želja da svojoj ćerki pruži zdravu majku, bila je presudna na putu ove žene ka gubitku kilograma.

U rijalitiju u kom su učestvovali bio je najzapaženiji trenutak kada Zalin želi da jede salatu, a Garetova reakcija je bila grozna:

- Ako želiš da jedeš travu, idi u baštu da paseš - odbio je tada da joj naruči zdrav obrok.

Međutim, uprkos tome, Zalin je supela da smrša više od 100 kilograma, koliko joj je bilo potrebno da bi joj se odobrio gastrički bajpas. Vremenom je izgubila oko 215 kilograma, a muž ju je ohrabrivao da se ponovo ugoji.

Ubrzo je usledila i operacija uklanjanja viška kože, a samo posle toga je izgubila još 23 kilograma, ali i podnela zahtev za razvod.

Međutim, kasnije pala u tešku depresiju i ponovo se okrenula nezdravim navikama i gojenju. Na svu sreću taj ciklus je prekinula, kada je krenula na psihoterapiju i vratila se na pravi put.

- Shvatila sam da sam zavaravala sebe i da me je ta laž ubijala. On nema predstavu koliko sam bila blizu smrti svakog dana - rekla je svojevremeno Zalin.

Kako su pisali američki mediji, Zalin i dalje živi u Teksasu, a pronašla je i čoveka svog života Džeka Epa, koji joj je prava podrška kada je zdrav život u pitanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija