• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

07.04.2024

08:50

Nije jela hleb mesec dana! Počela je da se oseća čudno - kada je otišla kod lekara šokirala se

Shuterstock

Zdravlje

Nije jela hleb mesec dana! Počela je da se oseća čudno - kada je otišla kod lekara šokirala se

Podeli vest

Jedna žena je otkrila šta se dogodilo nakon što je donela odluku da izbaci hleb iz ishrane.

Istakla je da je ovo bio veliki izazov za nju jer je hleb jela u velikim količinama, naročito za doručak.

Ovo je njena ispovest: 

Stalno bila gladna

Prvih sedam dana nisam mogla da se najedem. Konstantno sam bila gladna. Htela sam da jedem hleb, kolače i kiflice, a pekare sam morala da zaobilazim u velikom luku.

Doručak je bio kritičan, jer sam ujutru često jela sendviče. Umesto da odem u pekaru i kupim sebi nešto za doručak, kod kuće sam pravila kašu ili nešto slično što će me držati sitom satima. Ipak, nakon par dana, organizam se navikao, iako sam imala krize i mesec dana nakon izbacivanja hleba.

Foto: Shuterstock

 

Smršala 5 kilograma

Jedino što sam promenila u ishrani je to što sam izbacila hleb. Sve ostalo je ostalo isto. Ishrana mi je bila relativno zdrava, a pekare su bile jedini "greh". Nastavila sam da vežbam kao i pre, jedem domaća kuvana jela za ručak, ali samo bez hleba. Nakon mesec dana sam vidno smršala, a vaga je pokazala 5 kg manje.

Osećala grčeve u nogama

Čim sam iz ishrane izbacila ugljene hidrate, počela sam da osećam grčeve u nogama, što nikad pre nisam osetila. Noću nisam mogla da spavam, pa sam tražila savete od lekara. Rekao mi je da vratim sve ugljene hidrate u ishranu, osim hleba. Nakon toga su grčevi postepeno prestajali. Hleb je bogat elektrolitima, a kada telo ne dobije dovoljno ovih esencijalnih hranljivih stvari, to može da dovede do grčeva mišića.

Foto: Pixabay

 

Bila umorna

To je onaj osećaj kad krenete na dijetu, pa telo ne može da shvati zašto sada nema ono na što je naviklo, pa se buni velikim umorom i jakim glavoboljama. To je ono što mi je najviše smetalo.

Stalno joj se jelo nešto slatko

Bila sam odlučna da neću odustati, ali telo mi je žudelo za slatkišima. Doktor mi je objasnio da moje telo traži energiju na koju je naviklo. Kada se osećamo umorno i iscrpljeno, prirodno posežemo za hranom koja može brzo da nam da energiju, kao što su slatkiši i zaslađena pića. Iako umereno jedenje hleba neće dovesti do toga da dobijete višak kilograma, jedenje kolačića i čokolade kad god se osećate iscrpljeno, svakako može.

Nova odluka posle promena

Zato sam odlučila da nakon mesec dana u ishranu vratim hleb, ali integralni. Taj hleb mi traje i po nedelju dana, jer mi je dovoljno jedno parče hleba dnevno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija