Autor: Informer.rs

05.07.2024.

15:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Potpuni haos! Pas zapalio porodičnu kuću! Obratite pažnju - jedna sitnica je izazvala požar! (VIDEO)

Nije tako retko da nam naši najvoljeniji ljubimci nekad naprave naveću štetu u domaćinstvu. Srećom često nije ništa toliko ozbiljno, ali ovaj slučaj je mogao da se završi tragično. 

Naime, jedan znatiželjan pas je u toku noći odlučio da proveri šta se to nalazi u kutijama koje su bile ostavljene u kuhinjskom delu, iznad šporeta. 

Tokom njegove "istrage" je slučajno uključo šporet koji je zahvatio kutije, a ubrzo je buktnula i vatra. Srećom, kada je vatra počela da raste aktivirao se alarm za požare koje je probudio vlasnike na vreme i na taj način im je doslovno spašen život. 

Kada su pregledali snimke kućnog nadzora iz kuhinje, ono što su videli šokiralo ih je. Videli su njihovog psa kako skače na zadnje noge da ponjuši kutije, a nekoliko sekundi kasnije plamen je pucao sa ploče šporeta. Štene je slučajno pritisnulo dugme na jednom od gorionika - što je brzo zapalilo kutije kada je pas izašao iz kuhinje, prema video snimku koji su objavili vatrogasci.

- Nakon što smo razgovarali sa vlasnicima kuća i pregledali sigurnosne snimke njihovih domova, utvrdili smo da je njihovo štene postalo malo radoznalo i da je slučajno uključilo rernu na kojoj su bile neke kutije - rekli su vatrogasci iz Kolorado Springsa u saopštenju.

Vlasnik kuće koji je ugasio požar prevezen je u bolnicu zbog udisanja dima. Nisu umešani drugi ljudi ili kućni ljubimci, rekli su zvaničnici. Međutim, požar izazvan čudnom nesrećom teško je oštetio njihovu kuću, ostavljajući ih bez krova nad glavom.