Autor: Informer.rs

20.07.2024.

17:30

Foto: Profimedia

Magazin

Žizel Bundšen izgleda dvostruko mlađe i u odličnoj je formi! Evo u čemu je tajna

Brazilska manekenka Žizel Bundšen je godinama bila najplaćeniji model na svetu. Radila je za najpoznatije modne kuće, a preko 200 puta je bila na naslovnoj strani magazina Vog.

Žizel je rođena 20. jula 1980. u mestu Tres de Maho u Brazilu. 

Informer

 

Poznata je po svom mladolikom izgledu i odličnoj formi. Sve to slavna manekenka duguje zdravom stilu života kog se dosledno pridržava.

Izbacila je šećer iz ishrane

Što se ishrane tiče, manekenka na svom dnevnom meniju ima lagana, zasitna jela koja ne zahtevaju posebne kulinarske veštine.

Žizel je navela da je potpuno izbacila jednu namirnicu - industrijski šećer. Zamenila ga je zdravijim, ukusnijim zamenama. 

- Postoji još toliko načina na koje možete zasladiti hranu – med, javorov sirup, urme... - rekla je manekenka koja umesto slatkiša iz prodavnice sprema zdraviju verziju čokolade, sa puno kakaa  i orašastih plodova.

Informer

 

Jutarnja rutina

Njen dan počinje ranim buđenjem. Ustaje oko pet ujutru, a zatim počinje svoju meditaciju. Pomaže joj da se fokusira na dan koji je pred njom.

Žizel je navela i da, čim ustane, popije čašu mlake vode sa limunom i prstohvatom soli. To je posebna so koja se proizvodi u primorskim, zapadnim delovima Francuske.

Zatim sledi njena redovna, jutarnja vežba.

 - Volim pilates, pogotovo otkako sam pre nekoliko godina imala operaciju leđa - otkrila je Žizel, koja zahvaljujući ovoj vrsti vežbi ima izdužene, vretenaste mišiće.

Pored pilatesa, redovno se bavi i jogom.

Informer

Kada završi sa jutarnjim vežbanjem, ide u šetnju sa ljubimcem, nemačkim ovčarom.

Uživa u aktivnostima sa decom

Nakon razvoda od Toma Brejdija, sa kojim ima sina i ćerku, Žizel je pronašla novu ljubav - trenera Hoakima Valentea.

Ona voli da sa njim i decom uživa u aktivnom odmoru i aktivnostima kao što su jahanje, surfovanje, plivanje i odbojka.

Dva puta nedeljno vežba u teretani sa tegovima, dok druga dva-tri dana radi kardio vežbe. Bez obzira na program u teretani, Žizel uveče ponovo ide u šetnju sa svojim ljubimcem.

Odlazi rano u krevet, najkasnije do 22 sata, jer je zdrav i kvalitetan san važan deo njene rutine, zahvaljujući kojoj se oseća odlično, a sve to povoljno utiče na njen besprekoran izgled.

Informer

 

Voli jednostavna jela

Žitel kaže da njen meni često uključuje jaja, izdašan izvor proteina za ceo dan.

 - Obožavam i avokado. Pripremam ga na razne načine - kao omlet ili ga stavljam u smuti. Uvek unapred napravim pastu od badema da u jelo dodam još malo proteina - kaže manekenka.

Ona priznaje da nije naročito vešta kuvarica, pa se usredsredila na pripremu jednostavnih i hranljivih jela.

Često priprema zdravu picu sa povrćem bez glutena, brzi pesto za integralnu testeninu, pileću salatu i hleb u koji se dodaju orasi i semenke, prenosi Wall Street Journal.