Autor: Informer.rs

16.08.2024.

13:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Uz pomoć 5 trikova imaćete taman ten do oktobra! Izgledaćete kao da ste tek došli sa mora!

Izgled tamne, osunčane kože odavno je sinonim za savršen letnji ten. Ako želite da zadržite bronzani sjaj i po povratku sa odmora, dovoljno je da pratite nekoliko jednostavnih, ali efikasnih saveta.

Kozmetičari i dermatolozi neprestano ističu važnost zaštite kože od sunca, njene hidratacije i nege, ali takođe imaju i nekoliko ključnih trikova kako da produžite trajanje preplanulog tena.

Sačuvate preplanuli ten 

Tuširanje mlakom vodom

Ako želite da vam preplanulost traje što duže, izbegavajte tuširanje toplom vodom. Vruća voda isušuje kožu, ubrzava ljuštenje i gubitak boje. Umesto toga, tuširajte se mlakom vodom i izbegavajte dugo kupanje.

Informer

 

Hidratacija kože

Nakon izlaganja suncu i morskoj vodi, vašoj koži je potrebna dubinska hidratacija. Koristite kreme, losione ili ulja svakodnevno, po mogućstvu dva puta dnevno. Posebno su korisni proizvodi za negu nakon sunčanja, jer pomažu u održavanju preplanulosti i regeneraciji kože.

Povećajte unos tečnosti

Nije dovoljno samo nanositi hidratantne proizvode – važno je da unosite dovoljno vode. Hidratacija iznutra produžiće život ćelijama na površini kože, čime se zadržava preplanulost.

Redovan piling

Piling uklanja mrtve ćelije i priprema kožu za bolje zadržavanje boje. Nakon pilinga, koža je sveža i čista, a vaša preplanulost će trajati duže. Preporučuje se piling svake dve nedelje.

Ishrana bogata beta karotenom

Hrana bogata beta karotenom, poput šargarepe, manga, kajsija, crvene paprike i slatkog krompira, pomaže u održavanju preplanulosti. Ovi sastojci, bogati vitaminom C, potpomažu izgradnju kolagena i produžavaju trajanje preplanulog tena.

Pridržavajte se ovih saveta i uživajte u lepom, preplanulom tenu sve do jeseni.