15.09.2024.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Top 7 destinacija za jesenja putovanja! Koju god da odaberete nećete pogrešiti - Od lepote zastaje dah (FOTO)

Jesenja putovanja donose posebnu draž i prave prelepe uspomene. Evropa u ovo doba godine je božanstvena, a osim uživanja u obilasku gradova po prijatnim temperaturama, oduševiće vas i manje gužve u jesenjim mesecima, ali i jeftinije cene aranžmana. 

Top 7 destinacija koje smo izdvojili najlepše su tokom jeseni jer se tada priroda transformiše pa ulice i parkovi dobiju živopisne boje, a prijatne temperature i po koja kap kiše čine da upoznate gradove u novom ruhu.

Informer

Prag

Prag - Češka

Prag je idealan jesenji grad. Sa fantastičnim parkovima širom grada i ušuškanim kafićima koji nude tradicionalnu češku kuhinju, Prag oduševljava sve ljubitelje fotografije, ali i one koji znaju šta je pravo uživanje. Prag je, kao jedna od omiljenih evropskih destinacija, jako posećen tokom letnjih meseci i oko novogodišnjih praznika, pa je u jesen idealan ako želite da izbegnete gužve. 

Valeta - Malta

Malta je mala ostrvska zemlja na Mediteranu i iako je posećenija tokom letnjih meseci, treba naglasiti da je prelepa i tokom jeseni jer upravo tada može i da se obiđe, ali i da se uživa u moru. Glavni grad Valeta odiše romantičnim uličicama, živopisnim bojama, istorijskim znamenitistima... Gužve su u septembru i oktobru podnošljive, a temperature idealne za obilazak, ali i kupanje.

Lisabon - Portugal

Lisabon je prestonica sa najviše sunčanih dana u Evropi, a u septembru i oktobru temperature su idealne za istraživanje grada pešice. Ovaj čarobni portugalski grad prepoznatljiv je po prelepim palatama, brojnim muzejima, šarenim ulicama, odličnoj hrani... Gužve u jesen nisu velike, a cene su veoma pristupačne.

Minhen - Nemačka

Minhen se nalazi u vrhu svake travel liste za jesen. Ovaj grad jednostavno morate posetiti tokom septembra i oktobra jer tada turistima pruža nezaboravno iskustvo - Oktobarfest, najveći festival piva na svetu. Sve posetioce tokom frstivala očekuju i gurmanski specijaliteti koji su pravi raj za nepce.

Istanbul -  Turska

Istanbul je jedna od vodećih destinacija za putovanje tokom jesenjih meseci. Ovaj grad se proteže kroz Bosfoski moreuz, a i na čak dva kontinenta – Evropu i Aziju, što ga čini jedinstvenim u svetu. Turiste oduševljava specifičnim miksom istočnjačkog i zapadnjačkog uticaja, živopisnom atmosferom koja vlada ulicama gradama, kao i nasmejanim lokalcima koji će vas pozdravljati na svakom koraku. 

Informer

Lisabon

Toskana

Najromantičnija regija Italije - Toskana pružiće vam čaroliju koju ćete zauvek pamtiti. Firenca, San Đimijano i Sijena, ali i Ćinkve Tere su mesta koja obavezno treba posetiti na jesen, jer će vas tada njihove boje, priroda i istorijske znamenitosti oduševiti. Nakon posete ovoj magičnoj regiji imaćete uspomene, ali i fotografije kao sa najlepše razglednice.

Informer

Lisabon

Barselona

Barselona je smeštena na obali mora, a putovanje u ovaj prelep grad najbolje je realizovati u septembru i oktobru jer su tada temperature idealne i za obilazak i za uživanje u moru. Barselona nudi prelepe parkove, čuvene znamenitosti, široke bulevare i šarene ulice, ali i odličnu hranu. Vaše je samo da uživate u svim čarima.