Magazin
MORATE DA PROBATE GOLOGLAVKU! Pita s juga Srbije koju svi vole!
Sastojci:
500 g brašna
oko 200 ml mlake vode
I DALJE NEMATE KVASAC? Ovo je ODLIČNA ZAMENA, sve sastojke sigurno već imate kod kuće!
UZ POMOĆ OVOG TRIKA SAČUVAJTE SMEŽURANO VOĆE I POVRĆE! A evo na koji način će vam DUŽE OPSTATI!
mast po potrebi
kašičica soli
1/3 kocke kvasca
3-4 jaja
1/2 kg sira (ili neka druga naimrnica za nadev: kiseli kupus, mleveno meso...)
Priprema:
U brašnu namrviti kvasac, dodati mlaku vodu i kašičicu soli. Kada se testo umesi podeli se na oko 5-6 jufki koje se premažu mašću i naslože se jedna na drugu i od svega toga se napravi jedna kora koja će biti veća od tepsije ili pleha.
OBRADUJTE SVOJA NEPCA! Neodoljivi, vazdušasti, crno-beli rolat!
Za nadev umutiti jaja sa sirom, možete dodati prašak za pecivo, ali ne mora. Sve sipati preko kore, a onda onaj višak testa prekriti preko fila, ali da u sredini ostane nepokriveno.
Peći 30-40 minuta na 200 stepeni, zavisno od šporeta. Pri kraju pečenja staviti da provri jedna kašika masti i pola šoljice vode, pa kada izvadite gologlavku odmah preliti sa ključalom vodom deo gde je kora i prekriti krpom.
Sačekati koji minut da pita omekša i služiti uz ajvar i pinđur. Prijatno!