09.04.2020.

13:15

Foto:

Magazin

PREBRANAC NA STARINSKI NAČIN! Nema ko ga ne voli - može biti i POSAN! Ukusno, a JEFTINO (FOTO)

Sastojci

500 g pasulja tetovca
700 g crnog luka
2-3 lorberova lista
so i biber po ukusu
1 dcl ulja
1 kasika mlevene crvene paprike

Informer

Priprema

Prebran i opran pasulj prokuvati u čistoj vodi, ocediti je i baciti, pasulj jos malo proprati. Sipati čistu vodu za otprilike 2 prsta iznad pasulja i staviti ga da se kuva. Kuvati ga dok ne omekša (paziti da se ne prekuva, zrna trebaju da su cela, a mekana).

Paziti da pasulj ne zagori, treba da se krčka na tihoj vatri. Količina vode ne sme da bude suviše velika, već toliko da pasulj bude samo potopljen.

Luk iseći na sitne kockice i prziti ga na ulju dok ne omekša, skloniti ga sa ringle i dodati začine. Izmešati pasulj sa dinstanim lukom.

Ko voli ljuto, može da doda jednu ljutu papričicu. Gotovu smesu sipati u šerpu (veličine oko 2,5 l) ili tepsiju u kojoj ce se zapeći.

Rernu zagrejati na 180 C i peći oko 1,5 h. Na kraju u prebrancu ne sme da ostane neukuvana voda, da bude redak ali ni preterano gust i osusen.