Foto:
Magazin
OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI! Najbolji starinski recept za neodoljive salčiće!
Iskusne domaćice smatraju da se niste dokazali kao kuvarica ako niste makar jednom napravili salčiće!
Probajte ih, savršeni su!
ODLIČNA UZ JOGURT! Evo kako da napravite NAJBOLJU DOMAĆU PITU SA KROMPIROM!
SAMO ZA LJUBITELJE JAGNJETINE! Aromatični but u marinadi - da cela kuća ZAMIRIŠE! (RECEPT)
Sastojci:
1 kg brašna
5 dl mleka
2 dl mineralne vode
3 kašike šećera
kašika soli
jaje
kocka svežeg kvasca
oko 300 g sala
marmelada po izboru
šećer u prahu
Informer
POHOVANE TIKVICE! Ručak koji će nahraniti celu PORODICU - za MALO PARA! Evo kako da budu HRSKAVE, a ne TVRDE
Priprema:
Zagrejati mleko. Odvojiti malo i staviti kvasac da uskisne. Ostatak mleka pomešati sa mineralnom vodom, šećerom, solju, žumancetom i umućenim belancetom. Umešati nadošli kvasac i polako dodavati brašno i mesiti testo (ne sme da bude previše mekano). Ostaviti da testo naraste, razvaljati ga i mazati samlevenim salom. Testo preklopiti kao za lisnato testo. Ostaviti da miruje pola sata. Sve ponoviti još dva puta. Zatim, testo razvaljati, iseći ga na trouglove, pa na svaki stavljati malo marmelade. Umotati u kifle, poređati u podmazan pleh i ostaviti ih da još malo narastu. Peći na 200 stepeni dok lepo ne porumene. Gotove salčiće posuti šećerom u prahu.