08.05.2020.

18:48

Foto:

Magazin

HUMUS OD CVEKLE I SIRA! Zdrava i brza večera! (RECEPT)

SASTOJCI:

  • veća cvekla
  • 300 g leblebija iz konzerve
  • trećina šolje tahini paste
  • četvrt šolje soka od limuna
  • četvrt šolje rikote
  • čen belog luka
  • tri kašike maslinovog ulja
  • svež peršun
  • so, biber

PRIPREMA:

Cveklu dobro oprati, prosušiti, uviti u aluminijumsku foliju, pa peći u rerni na 200 stepeni oko sat vremena, odnosno dok cvekla ne omekša. Potom je ohladiti i oguliti.

U blender staviti oceđene leblebije, tahini pastu, sok od limuna, ulje, rikotu, beli luk, so i biber, pa dobro izmiksati, da se dobije ujednačena smesa. Potom dodati iseckanu cveklu, pa miksati još tri-četiri minuta.

Informer