17.05.2020.

16:07 >> 07:48

Foto:

Magazin

RECEPT STAR 2 VEKA! Italijani OBOŽAVAJU OVE ŠPAGETE, a potrebno vam je samo 3 SASTOJKA za uživanje!

Tajna ukusa i uspeha ovog specijaliteta upravo je u jednostavnosti i malobrojnim sastojcima - svega njih tri! Ovčiji sir i biber mešaju se sa testeninom, i vodom u kojoj se kuvala, a rezultat su špagete sa bogatim, kremastim sosem kome malo ko može da odoli.

MUČI VAS NADIMANJE, neprijatan ZADAH i često ŠTUCATE - evo jednostavnog LEKA!

OVAJ ZAČIN JE NAZAMENLJIV U KUHINJI, a da li znate i šta sve LEČI?

Recept za savršen kaćo e pepe za BBC otkrila je Simon Zanoni, šefica kuhinje u luksuznom francuskom restoranu "Le George Restaurant", a mi isti prenosimo.

Potrebni sastojci:

200 g kvalitetnih špageta
4-7 g zrna divljeg crnog bibera
160 g tvrdog sira pekorino romano, plus dva komada kore pekorino sira
3 l vode začinjene sa 15 g soli

Informer

Priprema:

Unapred pripremite i izmerite sve sastojke. Biber isitnite, a pekorino sir izrendajte na najsitnijem delu rendi. Stavite vodu da vri, začinite je sa 15 grama soli i dodajte špagete. Povremeno mešajte kako se testenina ne bi zalepila za dno šerpe.

Na dubokom tiganju propržite 3/4 usitnjenog bibera na tihoj vatri oko jednog minuta. Pomerite tiganja sa ringle, pa dodajte 2 do 3 kašike vode u kojoj se kuvala testenina. Ostavite da proključa, pa dodajte koru sira i lagano dinstajte.

SUPA VAM JE ISPALA PREVIŠE MASNA? Ne brinite, ovaj TRIK čini čuda u sekundi!

Kad su špageti napola kuvani (nakon otprilike šest minuta), prebacite ih u tiganj sa biberom, pa u tiganj ulijte još oko litar vode. Nakon još nekoliko minuta izvadite kore pekorino sir i stavite ih u lonac u kom se neće zalepiti. Ugrejte ga na srednje jakoj vatri da se kora tostira sa obe strane. Izvadite i stavite na stranu.

U međuvremenu, nastavite da kuvate špagete oko dva minuta dok ne budu "al dente" skuvane. Isključite i ostavite testeninu da se odmori, u tiganju bi trebalo ostati malo vode za kuvanje. Nakon otprilike jednog minuta počnite da joj dodajete izrendani sir, čitavo vreme tresući tiganj da se sve ravnomerno rasporedi. Po potrebi dodajte još vode od kuvanja kako bi se sos povezao, a sos će postojati gušći kako testenina "odmara".

OPREZ! Ukoliko detetu do 3 godine dajete OVE GRICKALICE, ostaće TRAJNE POSLEDICE!

Poslužite testeninu u zagrejanoj posudi. Pospite je preostalim biberom i sa sveže narendanim pekorinom. Iseckajte prženu koru pekorina, pa i to pospite po vrhu.