05.06.2020.

11:18

Foto:

Magazin

GULAŠ NA MAĐARSKI NAČIN! Meso mekano kao PUTER sa puno safta - idealno ide uz PIRE KROMPIR (FOTO)

Sastojci:

1,5 kg crnog luka
200 ml ulja
20 g soli
2,5 kg junetine
30 g začina za jelo
10 g bibera
50 g mlevene crvene slatke paprike
30 g mlevene crvene ljute paprike
5 g belog luka

Naravno, možete praviti i sa manjom količinom, zavisno koliko osoba će jesti.

Informer

Priprema:

Iseckajte na kockice crni luk i stavite u lonac, dodajte ulje, i odmah  zatim so da bi se luk bolje sjedinio.  

Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso.

U sve to dodajte začin za jelo, biber, mlevenu crvenu slatku papriku, mlevenu crvenu ljutu papriku,  beli luk i ostavite da se kuva 2-3 sata na umerenoj vatri (u zavisnosti od mesa).  

Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo!

Možete ga jesti sa pire krompirom ili testeninom.