Foto:
Magazin
KAO MUSAKA, SAMO BOLJE! Piletina i krompir u pavlaci iz RERNE - ručak za DESETKU! (FOTO)
Sastojci
1 komad pilećih grudi
4-5 krompira
2 kašike soja sosa
1 kašičica senfa
2 kašike maslinovog ulja
so, biber, ruzmarin i mix začina za piletinu
Za preliv:
6-7 kašika pavlake
3 jajeta
Malo mleka
2 čena belog luka
1 kašičica maslinovog ulja
So, biber
+ kačkavalj ili neki tvrdi sir po izboru
Priprema
Piletinu iseckajte na kocke pa joj dodajte soja sos, senf, maslinovo ulje i začinite po ukusu. Sve promešajte i ostavte sa strane da malo odstoji, dok seckate krompir. Idealno bi bilo ostaviti malo duže kako bi pletina bolje upila sokove, ali i ako ostavte kraće meso će biti i tada aromatično.
Podmažite pleh ili vatrostalnu činiju sa malo ulja pa poređajte red krompira. Preko dodajte piletinu i još jedan red krompira.
Umutite jaja, dodajte im mleko, pavlaku,izgnječeni beli luk, ulje kao i začine pa prelijte preko krompira i piletine. Poklopte folijom i ubacite u već zagrejanu rernu i pecite na 200 C oko 40 minuta. Nakon toga skinite foliju, odozgo narendajte kačkavalj i vratite u rernu da lepo pormeni. Meni je bilo dovoljno još 20 minuta. Kada se prohladi isecite i ušivajte uz neku salaticu. Detaljnu pripremu recepta možete pogledati u video receptu.