30.07.2020.

09:32

Foto:

Magazin

RECEPT ZA PRAVU OVSENU KAŠU! Smanjuje rizik od karcinoma creva, povećava IMUNITET i smanjuje TEŽINU - ovo su samo neke od njenih PREDNOSTI (FOTO)

Priprema ovsene kaše je laka i jednostavna.

Četiri kašike ovsenih pahuljica i oko 3 dcl vode zagrejati na ringli, pa kada smesa proključa, dobro promešati i ostaviti da odstoji 5 minuta kako bi pahuljice nabubrele od upijene vode.

Ne treba kuvati duže od 5 minuta da ovsena kaša ne bi izgubila svoju hranljivu vrednost.

Pošto je kaša neutralnog ukusa, idealna je za pravljenje kako slatkih tako i slanih jela. Po želji, ovsenoj kaši možete dodati: mleko (bilo koju vrstu), jogurt, kiselo mleko, kefir, orašasto, suvo i sveže voće, med, začine (cimet, anis, djumbir, muskatni oraščić), kakao i rogač u prahu. Ako volite slana jela, dodajte sir i zrnce soli.

Informer

Još jednostavnije, četiri kašike ovsenih pahuljica potopite u mleko, jogurt, kiselo mleko ili kefir i ostavite preko noći u frižideru da nabubri. U zavisnosti od ukusa, dodaćete neke od već pomenutih sastojaka.

Imate osnovu, a mašti dozvolite da vaša kaša svakog dana bude drugačija.