Magazin
Obožavaćete ih! MARINIRANE TIKVICE idu uz gotovo svako jelo i neodoljive su! (RECEPT)
Sastojci:
1,2 kg tikvica
so za posipanje tikvica
7 dcl belog vinskog sirćeta
1,6 dcl maslinovog ulja
kašičica soli
1-2 kašičice origana
2-3 čena belog luka
biber po želji
ulje za prženje tikvica
Priprema:
Operite tikvice i isecite sa korom na kolutove. Složite na čistu kuhinjsku krpu, posolite i ostaviti da puste vodu oko pola sata. Pomešajte sirće sa uljem, dodajte origano, iseckani peršun, beli luk i so. Tikvice prebrišite papirnatim ubrusom i ispržite na ulju da dobiju lepu zlatnožutu boju. Stavite ih na ubrus da upiju višak ulja. Pomešajte marinadu sa tikvicama, pa podelite u čiste tegle. Stavite na teglu tanjirić i nek stoji jedno vreme, a ukoliko tikvicama fali još marinade, doliti je. Sve pasterizujte u rerni, a na sličan način možete da pripremite i patlidžan.
Uživajte!
O ZAČINU koji je OBAVEZAN s jeseni jer vas rešava bakterija i gljivica čitajte OVDE.
A recept za CARSKU TURŠIJU potražite OVDE.