05.10.2020.

22:08

Foto:

Magazin

Obožavaćete ih! MARINIRANE TIKVICE idu uz gotovo svako jelo i neodoljive su! (RECEPT)

Sastojci:

1,2 kg tikvica

so za posipanje tikvica

7 dcl belog vinskog sirćeta

1,6 dcl maslinovog ulja

kašičica soli

1-2 kašičice origana

2-3 čena belog luka

biber po želji

ulje za prženje tikvica

Informer

Priprema: 

Operite tikvice i isecite sa korom na kolutove. Složite na čistu kuhinjsku krpu, posolite i ostaviti da puste vodu oko pola sata. Pomešajte sirće sa uljem, dodajte origano, iseckani peršun, beli luk i so. Tikvice prebrišite papirnatim ubrusom i ispržite na ulju da dobiju lepu zlatnožutu boju. Stavite ih na ubrus da upiju višak ulja. Pomešajte marinadu sa tikvicama, pa podelite u čiste tegle. Stavite na teglu tanjirić i nek stoji jedno vreme, a ukoliko tikvicama fali još marinade, doliti je. Sve pasterizujte u rerni, a na sličan način možete da pripremite i patlidžan.

Uživajte!

O ZAČINU koji je OBAVEZAN s jeseni jer vas rešava bakterija i gljivica čitajte OVDE

A recept za CARSKU TURŠIJU potražite OVDE