Magazin
LJUBAV NA PRVI ZALOGAJ! Neodoljive TORTILJE SA PILETINOM i avokadom!
Sastojci:
4 tortilje
2 paradajza (mogu i 2 paprike umesto toga)
pileće meso po izboru (grilovano, pečeno, kuvano), mogu i ostaci
2 kuvane šargarepe
100 g sira
4 kašičice kisele pavlake
sok od pola limuna
malo ulja
vezica peršuna
so, biber
Priprema:
Avokado isecite na kockice i grubo izgnječite, prelijte sokom od limuna, dodajte iseckani peršun, posolite i pobiberite. Tortilju premažite kašičicom kisele pavlake. Redom slažite iseckanu piletinu, sir, paradajz, avokado i umotajte sve u rolnice. Svaku rolnicu stavite u tepsiju, premažite uljem i pospite narendanim sirom. Tortilje pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne dobiju finu koricu.
Prijatno!
ČILI KON KARNE - Ukusan RUČAK, ne traži puno vremena za pripremu, a IZDAŠAN je!
PARISKE ŠNICLE PO RECEPTU koji kruži GENERACIJAMA - ručak koji se BRZO PRAVI i svi ga vole! (FOTO)