
youtube/Bokina kuhinja
PARISKE ŠNICLE PO RECEPTU koji kruži GENERACIJAMA - ručak koji se BRZO PRAVI i svi ga vole! (FOTO)
Pariske šnicle se pripremaju od telećeg mesa, tanko isečenog i izlupanog, bez soljenja kako bi ostale meke i sočne posle pečenja. Ukoliko nemate teletinu, može da se pravi i sa svinjskim i pilećim šniclama. Svinjske samo dobro izlupajte, da budu baš tanke, dok kod pilećeg belog mesa i ne mora.
Sastojci:
OBROK OD 350 DINARA ZA CELU PORODICU! Zdravo i puno proteina - još kad se ZAPEČE U RERNI! Ukus je SAVRŠEN (FOTO)

PILETINA IZ RERNE SA PAPRIKOM! Meso mekano, a kožica HRSKAVA - sa puno ZAČINA!


šnicle, koje god da odaberete, tanko isečene i izlupane youtube/Bokina kuhinja
2-3 jaja
na 1 jaje idu 2 kašike mleka
meko brašno
so i biber
Priprema:
Šnicle iseći, izlupati, pa ubrusom utapkati višak vode.
OVAKO SE PRAVE SRPSKE PIHTIJE! Recept sa JUGA - kažu da ih zavolite KROZ GODINE, a ove ćete zavoleti ODMAH (FOTO)

PEČENE PAPRIKE SA SIROM I JAJIMA! Ovo morate da probate - odlične za DORUČAK, sveže do VEČERE (FOTO)

Ulupati jaja, pa dobro posoliti jer se šnicle ne sole. Dodati i malo bibera po ukusu. Na kraju dodati mleko i dobro izmešati.
Zagrejati ulje za prženje na najjaču vatru pa pre nego što počnete sa pohovanjem smanjiti na nešto slabiju.
Uvaljati svaku šnicu prvo u brašno, sa svih strana pa u jaje sa mlekom. Podići šniclu, malo ocediti i spustiti u vrelo ulje. Pazite na jačinu vatre kako vam ne bi jaje brzo potamnelo okolo, a šnicla ostala unutra nepečena.
U posudu staviti nekoliko ubrusa pa ispohovane šnicle uspravno stavljati i odmah je poklopiti. Na taj način se meso dodatno od svoje vreline upari.
Poslužiti tople uz salatu, pirinač ili krompir.
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
ljubav&zdravlje | Nedelja, 08. 11. 2020.
-
alo.rs/informer.rs | Ponedeljak, 23. 11. 2020.
-
kuvarancije.com/informer.rs | Ponedeljak, 23. 11. 2020.
-
soibiberblog.com/informer.rs | Nedelja, 22. 11. 2020.
-
diva/Informer.rs | Utorak, 17. 11. 2020.
-
24sata.hr/informer.rs | Nedelja, 01. 11. 2020.
-
Letina kuhinja/Informer.rs | Petak, 27. 11. 2020.