Foto:
Magazin
DOMAĆI TORTILJA ČIPS – Kada vam se gricka nešto ZDRAVO i UKUSNO!
Sastojci:
225 g kukuruznog brašna
150 g brašna
kašičica seckanog peršuna
1-2 kašičice mlevenog čilija ili slatke crvene paprike
kašičica soli
kašika maslinovog ulja
2,5 dl tople vode
Informer
Priprema:
Zamesite srednje meko testo, prebacite na radnu površinu, premesite i oblikujte u loptu. Presecite je na 12 jednakih delova, pa svaki od njih premesite uz dodavanje malo brašna. Dvanaest dobijenih loptica istanjite oklagijom na veličinu malog plitkog tanjira i izrežite unakrst na osam delova. Položite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni desetak minuta. Pečeni tortilja čips ostavite da se ohladi pa poslužite uz domaću salsu (seckani paradajz, čili papričica, crveni i beli luk, korijander, so) ili gvakamole sos (izgnječeni avokado, sok od limete, biber, so, naseckani paradajz, ljubičasti luk).
Prijatno!
GREŠKE kod kuvanja TESTENINE! Majstor za paste objasnio i KOJI OBLIK ODABRATI!
Ako već morate, GRICKAJTE ZDRAVO! Pomoći će vam i da se REŠITE VIŠKA KIILOGRAMA!