Magazin
Neprevaziđeni originalni VOJNIČKI PASULJ! Čarobno jelo koje HRANI i LEČI! /Recept/
Iz knjižice “Recepture za pripremu hrane u JNA” donosimo recept za čorbast pasulj, kome se po mogućnosti, mogu dodati meso, sušeno ili sveže, kobasice, slanina…
Sastojci:
500 g pasulja
glavica crnog luka
šargarepa
lovorov list
ulje ili mast
so, biber, crvena mlevena paprika
suva parika
peršun
Priprema:
Pasulj potopiti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji par sati ili preko noći. Ocediti vodu i ponovo naliti hladne vode. Kuvati 15 minuta, zatim ocediti, naliti vrelom vodom i dodati sitno iseckan crni luk i lovorov list. Dolivati vrelu vodu. Blago propržiti ostatak crnog luka sa seckanom šargarepom. U odvojenu masnoću dodati brašno, posoliti i pržiti dok blago ne porumeni. Dodati sitno iseckan beli luk i crvenu mlevenu papriku. Zapršku dodati u skuvani pasulj i kuvati još pola sata uz povremeno mešanje. Dodati biber, so i iseckani peršun.
Prijatno!
PIKANTNA ENČILADA sa mlevenim mesom! NAJBOLJI recept za sve GURMANE!
Ovo povrće je ČUDOTVORNO! Recepti za grip, POTENCIJU, povišen PRITISAK!