17.01.2021.

14:02

Foto:

Magazin

Neprevaziđeni originalni VOJNIČKI PASULJ! Čarobno jelo koje HRANI i LEČI! /Recept/

Iz knjižice “Recepture za pripremu hrane u JNA” donosimo recept za čorbast pasulj, kome se po mogućnosti, mogu dodati meso, sušeno ili sveže, kobasice, slanina…

Sastojci:

500 g pasulja

glavica crnog luka

šargarepa

lovorov list

ulje ili mast

so, biber, crvena mlevena paprika

suva parika

peršun

Informer

Za origanlni ukus birajte tetovac

Priprema:

Pasulj potopiti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji par sati ili preko noći. Ocediti vodu i ponovo naliti hladne vode. Kuvati 15 minuta, zatim ocediti, naliti vrelom vodom i dodati sitno iseckan crni luk i lovorov list. Dolivati vrelu vodu. Blago propržiti ostatak crnog luka sa seckanom šargarepom. U odvojenu masnoću dodati brašno, posoliti i pržiti dok blago ne porumeni. Dodati sitno iseckan beli luk i crvenu mlevenu papriku. Zapršku dodati u skuvani pasulj i kuvati još pola sata uz povremeno mešanje. Dodati biber, so i iseckani peršun.

Prijatno!

PIKANTNA ENČILADA sa mlevenim mesom! NAJBOLJI recept za sve GURMANE!

Ovo povrće je ČUDOTVORNO! Recepti za grip, POTENCIJU, povišen PRITISAK!