• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: coolinarika.com/informer.rs

17.01.2021

11:54

PIKANTNA ENČILADA sa mlevenim mesom! NAJBOLJI recept za sve GURMANE!

Recepti

PIKANTNA ENČILADA sa mlevenim mesom! NAJBOLJI recept za sve GURMANE!

Podeli vest

Meksička enčilada je, u stvari, kukuruzna tortilja, punjena i urolana kao palačinka, a zatim prelivena sosom ili sirom i, eventualno, zapečena u rerni. Naš recept je upravo smestio enčiladu u rernu kako bi dobili predivnu, meku, sočnu, rastegljivu koricu...

Sastojci:

350 g mlevenog telećeg ili junećeg mesa

100 g crnog luka

konzerva seckanog paradajza

300 g žute i crvene paprike

100 g crvenog pasulja

100 g šećerca

2 kašike ulja

2-3 kašičice suvog ljutog začina po izboru

so, biber, peršun

pakovanje od 6 tortilja

100 g sira

Foto: Shutterstock

Enčiladu pospite rendanim sirom i poslužite uz čašu vina

Priprema:

Iseckajte luk i propržite na ulju kratko, pa dodajte meso i jednu kašičicu suvog ljutog začina, so, biber, i dinstajte 15-20 minuta. Dodajte paradajz iz konzerve, papriku iseckanu na kockice i nastavite da pržite još 15 minuta. Pred kraj dinstanja dodajte crveni pasulj (može i onaj iz konzerve), kuvani kukuruz šećerac, preostali suvi začin i malo peršuna. Tortilje blago zagrejte u rerni. Pazite da se ne prepeku, potrebno je da ostanu mekane. Na svaku tortilju stavite po par kašika nadeva, zarolajte i složite u pleh, pospite rendanim sirom i zapecite u reni desetak minuta. Poslužite sa grčkim jogurtom i kriškama limuna.

Prijatno!

Ovo povrće je ČUDOTVORNO! Recepti za grip, POTENCIJU, povišen PRITISAK!

Ovseni KOLAČIĆI sa JABUKOM i urmama! SLADAK, a zdrav DORUČAK! /RECEPT/

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu
Društvo

Kada su prestali jauci ispod ruševina znali smo da je to kraj! Ispovest direktorke UKC Vojvodina nakon nesreće u Novom Sadu

Ovakvi stravični prizori i povrede viđaju se u ratu, zemljotresu... Koliko god godina da radite ovaj posao - na jauk, stradanje, na suze i strah roditelja koji po bolničkim hodnicima traže svoju decu, na to nikada ne možete da ostanete imuni. Ovako za Informer priča direktorka UKC Vojvodina dr Vesna Turkulov koja je dežurala kada se srušila nadstrešnica na železničkoj stanici u Novom Sadu.

04.11.2024

11:43

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set