
Shutterstock
PIKANTNA ENČILADA sa mlevenim mesom! NAJBOLJI recept za sve GURMANE!
Meksička enčilada je, u stvari, kukuruzna tortilja, punjena i urolana kao palačinka, a zatim prelivena sosom ili sirom i, eventualno, zapečena u rerni. Naš recept je upravo smestio enčiladu u rernu kako bi dobili predivnu, meku, sočnu, rastegljivu koricu...
Sastojci:
Ovseni KOLAČIĆI sa JABUKOM i urmama! SLADAK, a zdrav DORUČAK! /RECEPT/

DOMAĆE ROLNICE SA MAKOM! Ukusna i jednostavna poslastica za CELU PORODICU! /VIDEO/


350 g mlevenog telećeg ili junećeg mesa
100 g crnog luka
konzerva seckanog paradajza
ŠNICLE U SOSU OD LUKA - ovo morate probati! I kuvano-prženi krompir, specijalitet da PRSTE POLIŽETE!

ŠPANSKA PITA NA SRPSKI NAČIN! Prste da poližeš! /RECEPT/

300 g žute i crvene paprike
100 g crvenog pasulja
100 g šećerca
2 kašike ulja
2-3 kašičice suvog ljutog začina po izboru
so, biber, peršun
pakovanje od 6 tortilja
100 g sira
Shutterstock
Priprema:
Iseckajte luk i propržite na ulju kratko, pa dodajte meso i jednu kašičicu suvog ljutog začina, so, biber, i dinstajte 15-20 minuta. Dodajte paradajz iz konzerve, papriku iseckanu na kockice i nastavite da pržite još 15 minuta. Pred kraj dinstanja dodajte crveni pasulj (može i onaj iz konzerve), kuvani kukuruz šećerac, preostali suvi začin i malo peršuna. Tortilje blago zagrejte u rerni. Pazite da se ne prepeku, potrebno je da ostanu mekane. Na svaku tortilju stavite po par kašika nadeva, zarolajte i složite u pleh, pospite rendanim sirom i zapecite u reni desetak minuta. Poslužite sa grčkim jogurtom i kriškama limuna.
Prijatno!
Ovo povrće je ČUDOTVORNO! Recepti za grip, POTENCIJU, povišen PRITISAK!
Ovseni KOLAČIĆI sa JABUKOM i urmama! SLADAK, a zdrav DORUČAK! /RECEPT/
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
bakinakuhinja/informer.rs | Ponedeljak, 11. 01. 2021.
-
bakinakuhinja/informer.rs | Ponedeljak, 11. 01. 2021.
-
domacirecepti.net | Ponedeljak, 11. 01. 2021.
-
bakinakuhinja/informer.rs | Nedelja, 10. 01. 2021.