Magazin
SOČNI BATACI IZ RERNE! Tajna je u SOSU - kako da ne budu SUVI, a da kožica ipak bude HRSKAVA!
Sastojci:
4 bataka sa zabatcima
1 kašika suvog začina
1 kašičica brašna
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
1 kašičica senfa
prstohvat bibera, peršuna, bosiljka i vlašca
50 ml ulja
100 ml vode
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni. Umutiti vodu, ulje, neutralnu pavlaku, suvi začin, ostale začine i senf.
Poslagati bratake i zabatke u tepsiju. Tepsija bi trebala da je manje, da se bataci slože jedan do drugog.
Preliti sa prethodno umućenom smesom i staviti da se peče. Baš zbog ovog preliva i tepsija bi trebalo da je manja, da bi bataci plivali u prelivu pre pečenja.
Peći oko 90 minuta uz povremeno okretanje.
Na kraju ostaviti gore stranu gde je kožica, jer će sad već višak vode ispariti i bataci će vireti iz preliva, pa ostaviti da se zapeče odgore.
Poslužiti toplo. Prijatno!