25.01.2021.

09:12

Foto:

Magazin

SOČNI BATACI IZ RERNE! Tajna je u SOSU - kako da ne budu SUVI, a da kožica ipak bude HRSKAVA!

Sastojci:

4 bataka sa zabatcima
1 kašika suvog začina
1 kašičica brašna
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
1 kašičica senfa
prstohvat bibera, peršuna, bosiljka i vlašca
50 ml ulja
100 ml vode

Informer

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni. Umutiti vodu, ulje, neutralnu pavlaku, suvi začin, ostale začine i senf.

Poslagati bratake i zabatke u tepsiju. Tepsija bi trebala da je manje, da se bataci slože jedan do drugog.

Preliti sa prethodno umućenom smesom i staviti da se peče. Baš zbog ovog preliva i tepsija bi trebalo da je manja, da bi bataci plivali u prelivu pre pečenja.

Peći oko 90 minuta uz povremeno okretanje.

Na kraju ostaviti gore stranu gde je kožica, jer će sad već višak vode ispariti i bataci će vireti iz preliva, pa ostaviti da se zapeče odgore.

Poslužiti toplo. Prijatno!