Magazin
POSNA CELER ČORBA sa KNEDLAMA! Uživanje za sva čula! /RECEPT/
Sastojci:
2 kašike ulja
glavica crnog luka
3 krompira
2 korena celera manja
šargarepa
kašika brašna
so, biber, majčina dušica, malo celerovog lista
Za knedle:
2 kašike brašna
2 kašike griza
pola praška za pecivo
malo vode
Priprema:
Na ulju propržite seckan crni luk, dodajte na kockice sečen krompir, šargarepu i celer. Nalijte sa dve litre vode i kuvajte. Za to vreme napravite knedle: brašno, griz i prašak za pecivo izmešajte i dodajte vrlo malo vode da se dobije gusta kaša. Kada povrće omekša, malo ga ispasirajte, posolite, pobiberite i začinite majčinom dušicom, a zatim kašičicom ubacujte knedle. Kuvajte 5-6 minuta da omekšaju.
Prijatno!
VALDORF SALATA sa PILETINOM! Kompletan, LAGANI obrok! /RECEPT/
ĆUFTE SA SIROM! Fantastičan obrok koji se brzinski sprema!