• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kuvajza.me/informer.rs

21.02.2021

12:12 >> 12:14

VALDORF SALATA sa PILETINOM! Kompletan, LAGANI obrok! /RECEPT/

Recepti

VALDORF SALATA sa PILETINOM! Kompletan, LAGANI obrok! /RECEPT/

Podeli vest

Valdorf salata nosi ime po mestu nastanka - kreirana krajem 19-og veka u "Waldorf" hotelu postala je jedan od simbola Njujorka, a zauzela je i značajno mesto na gastronomskoj sceni...

Sastojci:

400 g pilećih grudi

manja glavica celera

2 zelene jabuke

100 g grožđa

50 g seckanih oraha

100 g pavlake

2 kašike majoneza

ulje

50 g zelene salate

sok pola limuna

so, biber

Foto: Shutterstock

Priprema:

Piletinu isecite na trakice posolite, pobiberite i blago začinite, pa propržite na malo ulja, tek da počne da rumeni. Dok se meso prži pripremiti preliv: umutite majonez i pavlaku, dodajte sok limuna, soli i bibera po ukusu. Celer i jabuke oljuštite i iseckajte na žilijen rezance, dodajte prohlađenu piletinu, zrna grožđa i seckane orahe i sve začinite prelivom. Lagano promešajte, pa sipajte u činiju obloženu listovima zelene salate.

Prijatno!

ĆUFTE SA SIROM! Fantastičan obrok koji se brzinski sprema!

LAŽNE SARME OD RIBANOG KUPUSA! Ukusan vikend ručak!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija