Foto:
Magazin
TOPE SE u ustima! VANILICE sa KISELOM PAVLAKOM, po starom srpskom RECEPTU!
Sastojci:
500 g brašna
250 g maslaca ili 200 g masti
5 kašika kisele pavlake
2 žumanceta
4 kašike šećera
kašika limunovog soka
rendana kora limuna
Plus džem od kajsija, šećer u prahu
Informer
Priprema:
Penasto umutiti maslac ili mast sa šećerom. Dodati žumanca i mutiti još par minuta. Zatim dodati 3 kašike kisele pavlake, sok i narendanu koricu limuna. Dodati brašno i zamesiti testo. Pri kraju dodati preostale 2 kašike kisele pavlake i sve lepo sjediniti. Testo izručiti na blago pobrašnjenu radnu površinu i razvući na debljinu 7-8 milimetara. Pomoću čašice (za rakiju), vaditi kružiće testa i ređati u podmazan pleh posut brašnom (ili obložen papirom za pečenje). Peći na 180 stepeni 15 minuta. Tople vanilice spajati džemom od kajsija i uvaljati u šećer u prahu.
Uživajte!
KUVANA, omlet, ili 'NA OKO'? Kako je NAJZDRAVIJE jesti JAJA? Evo šta kažu nutricionisti...
Šta kuvate danas? SARMICE od ZELJA sa SUVIM REBRIMA, prste da poližete! /RECEPT/