Magazin
KISELA PILEĆA ČORBA sa limunom! KREPI i leči DUŠU i telo! /RECEPT/
Sastojci:
manji crni luk
čen belog luka
manji celer
1-2 šargarepe
250 g otkošćenog pilećeg mesa
šoljica (za kafu) pirinča
2 kašike ulja
so, biber
peršunov, celerov list ili mirođija (po ukusu)
sok pola limuna
nekoliko kriški limuna za dekoraciju
Priprema:
Propržite sitno iseckan crni i beli luk i na kockice isečene celer i šargarepu. Kada povrće omekša, dodajte i piletinu isečenu na kocke (ili deblje rezance), posolite, pobiberite i nalijte sa oko 1 litrom vode. Kada provri, kuvajte 10 minuta poklopljeno na tihoj vatri. Nakon tog vremena dodajte pirinač i kuvajte još 10-15 minuta, ili dok se pirinač ne skuva. Na kraju kuvanja dodajte iseckani celerov ili peršunov list, limunov sok. Dodatno poslužite i kriške limuna, da čorba može da se dokiseli po ukusu.
Prijatno!
ČORBA od TIKVICA sa MIROĐIJOM i kiselim mlekom! Sjajna LAGANA VEČERA! /RECEPT/
BOGOVSKI ručak iz rerne! SVINJSKI KARE sa jabukama! /RECEPT/