05.04.2021.

14:37

Foto:

Magazin

KISELA PILEĆA ČORBA sa limunom! KREPI i leči DUŠU i telo! /RECEPT/

Sastojci:

manji crni luk

čen belog luka

manji celer

1-2 šargarepe

250 g otkošćenog pilećeg mesa

šoljica (za kafu) pirinča

2 kašike ulja

so, biber

peršunov, celerov list ili mirođija (po ukusu)

sok pola limuna

Informer

nekoliko kriški limuna za dekoraciju

Priprema:

Propržite sitno iseckan crni i beli luk i na kockice isečene celer i šargarepu. Kada povrće omekša, dodajte i piletinu isečenu na kocke (ili deblje rezance), posolite, pobiberite i nalijte sa oko 1 litrom vode. Kada provri, kuvajte 10 minuta poklopljeno na tihoj vatri. Nakon tog vremena dodajte pirinač i kuvajte još 10-15 minuta, ili dok se pirinač ne skuva. Na kraju kuvanja dodajte iseckani celerov ili peršunov list, limunov sok. Dodatno poslužite i kriške limuna, da čorba može da se dokiseli po ukusu.

Prijatno!

ČORBA od TIKVICA sa MIROĐIJOM i kiselim mlekom! Sjajna LAGANA VEČERA! /RECEPT/

BOGOVSKI ručak iz rerne! SVINJSKI KARE sa jabukama! /RECEPT/