Magazin
SVI VOLE OVO JELO! Zapečene makarone sa sirom - PROVEREN RECEPT!
Potrebno je:
- 240 g italijanskih makarona
- 1 kašičica soli
- 1 kašika ulja
Preliv:
- 2 krupnija jajeta
- 200 g feta sira
- 100 ml mleka
- 50 ml pavlake za kuvanje 20 % mm
- 3 kašike ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema makarona: U većem loncu zagrejati vodu do ključanja, dodati so i makarone. Kuvati ih prema uputstvu proizvodjača, otprilike desetak minuta, ili dok makarone ne omekšaju. Uključiti rernu da se greje na 200° C.
Priprema preliva: Dok se makarone kuvaju pripremiti preliv. U većoj činiji umutiti jaja kašikom ili mikserom. Dodati izmrvljen sir. Dodati mleko, ulje, so i pavlaku, pa dobro promešati. U zavisnosti od slanoće sira dodaćemo više ili manje soli.
Skuvane i ocedjene makarone dodati u činiju s prelivom i izmešati, tako da preliv udje u sve šupljine na testenini. Pekač namazati uljem. Dodati makarone, pa posudu staviti u zagrejanu rernu. Peći oko 15 minuta, ili dok jelo fino ne porumeni. Servirati toplo.